Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι εκτιμά για τα επαγγελματικά ταξίδια η GlobalData

Τι εκτιμά για τα επαγγελματικά ταξίδια η GlobalData
Oι αναφορές για επαγγελματικά ταξίδια ανά εταιρεία σε όλους τους τομείς αυξήθηκαν κατά 17% το 2021
Μετά τη χαλάρωση των παγκόσμιων περιορισμών COVID-19, οι αναφορές για επαγγελματικά ταξίδια ανά εταιρεία σε όλους τους τομείς αυξήθηκαν κατά 17% το 2021 και αυξήθηκαν κατά 4% ακόμη το 2022, υποδηλώνοντας ότι οι εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να τα συνεχίσουν, σύμφωνα με την GlobalData.
«Οι κλήσεις Zoom ήταν αρκετά συχνές καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 και του 2021 για πωλήσεις, μάρκετινγκ ή άλλες δραστηριότητες, δήλωσε ο Rinaldo Pereira, αναλυτής στην GlobalData.
Η αύξηση των αναφορών για επαγγελματικά ταξίδια δείχνει ότι οι εταιρείες θέλουν να επαναφέρουν τις προσωπικές συναντήσεις, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικός αριθμός κρουσμάτων COVID-19 σε όλο τον κόσμο».
Το 2022, περισσότερες από 1.500 δημόσιες εταιρείες συζήτησαν για επαγγελματικά ταξίδια. Πολλές ταξιδιωτικές και τουριστικές επιχειρήσεις είναι αισιόδοξες για την επιστροφή των εταιρειών, καθώς η αυξημένη ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια θα βοηθήσει στη συντόμευση των χρονοδιαγραμμάτων ανάκαμψης.
«Οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν γρήγορα τα δρομολόγια τους για την Άνοιξη/Καλοκαίρι για το 2022, καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού παρουσίασαν ισχυρή πρόοδο σε πολλές βασικές αγορές για τον ταξιδιωτικό κλάδο, με αποτέλεσμα την αύξηση της εμπιστοσύνης στις κρατήσεις, τονίζει ο Ralph Hollister, Αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στην GlobalData.
Ωστόσο, πολλές αεροπορικές εταιρείες δυσκολεύτηκαν να προσλάβουν άτομα και να εκπαιδεύσουν νέα μέλη του προσωπικού για να ανταποκριθούν στην απρόβλεπτη ζήτηση για διεθνείς πτήσεις από ταξιδιώτες και τώρα πρέπει να ακυρώσουν εκατοντάδες δρομολόγια».
Οι εταιρείες συζητούν να δημιουργήσουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες μέσω επαγγελματικών ταξιδιών και είναι βέβαιοι ότι θα καλύψουν τα κενά που άνοιξαν το 2020 και το 2021, όταν οι δραστηριότητες μάρκετινγκ ή οι εμπορικές εκθέσεις δέχθηκαν πλήγμα.
Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη άλλες εταιρείες που συζητούν περικοπές στα ταξίδια.
Όπως υπογραμμίζει ο Rinaldo Pereira «ενώ η αισιοδοξία για τα επαγγελματικά ταξίδια έχει αυξηθεί το 2022, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλές εταιρείες θα συνεχίσουν να προσφέρουν επιλογές εργασίας από το σπίτι για τους υπαλλήλους και να μειώνουν τους προϋπολογισμούς για επαγγελματικά ταξίδια.
Με τις αβεβαιότητες να επιμένουν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, οι εταιρείες είναι πιθανό να εξετάσουν τα επαγγελματικά ταξίδια μόνο όταν είναι απαραίτητο».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης