Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανερούσα: Η γαστρονομική παράδοση της Μάνης με την υπογραφή του Βασίλη Τσατσάκη

Ανερούσα: Η γαστρονομική παράδοση της Μάνης με την υπογραφή του Βασίλη Τσατσάκη

Ανερούσα: Όταν ο τόπος αποτυπώνεται στο πιάτο

Απότομες βουνοκορφές και πανέμορφες παραλίες, καστροπολιτείες, πέτρινα μονοπάτια, μικρά βυζαντινά εκκλησάκια και μοναστήρια, βουκαμβίλιες και γεράνια, φραγκοπερίβολα, ιστορίες για πειρατείες και γδικιωμούς, δόξα και περηφάνια.
Αυτή είναι η Μάνη, μια γωνιά της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που συνδυάζεται αρμονικά με την άγρια ομορφιά της φύσης δημιουργώντας μια τόσο ιδιότυπη και ξεχωριστή εικόνα που εντυπώνεται στη μνήμη σου και σε συντροφεύει στο πέρασμα των χρόνων.

 

Σε απόσταση 3 ωρών από την Αθήνα με το αυτοκίνητο υπάρχει ένας παράδεισος που μας καλεί να τον ανακαλύψουμε. Μύθοι, ιστορίες, παράδοση, γεύσεις, παραλίες με καταγάλανα νερά, όλα είναι εδώ. 

Από την γραφική Αρεόπολη με τα σοκάκια της και τις βουκαμβίλιες της, μέχρι τις παραλίες στο Λιμένι και το Οίτυλο, το επίνειο της Μέσα Μάνης, κάθε στιγμή είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. 

Εκεί, σκαρφαλωμένο στα ψηλά βράχια του Οιτύλου, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον και  με απεριόριστη θέα προς το Λιμένι, βρίσκεται το Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa.

A picture containing mountain, outdoor, sky, nature

Description automatically generated

Τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεκουράζουν το βλέμμα και την ψυχή, συνθέτοντας ένα ξενοδοχείο όπου θα θέλαμε να περάσουμε όλο το καλοκαίρι μας.
Ενταγμένο απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιτή πολυτέλεια, σε προσκαλεί να ανακαλύψεις την άγρια ομορφιά και τη μοναδική γοητεία της Μάνης. Με 23 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και σουίτες υψηλής αισθητικής, υπόσχεται μια αξέχαστη διαμονή.

A person sitting on a beach

Description automatically generated with low confidence

Αυτό το καλοκαίρι το Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa, επανασυστήνει το μενού του εστιατορίου του, Ανερούσα, προσκαλώντας το κοινό του σε νέες ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες με την υπογραφή του καταξιωμένου chef  Βασίλη Τσατσάκη. Ένα μενού που το μυστικό του θα λέγαμε ότι είναι ένα και μόνο… να αποτυπώνεται ο τόπος στο πιάτο.

A picture containing tree, outdoor, plant, forest

Description automatically generated

Με θέα τον κόλπο του Οιτυλου, στη μοναδική βεράντα του εστιατορίου, παρουσιάζεται ένα μενού που τιμά τον τόπο και την παράδοσή του. Πιάτα που δημιουργούνται με πρώτες ύλες από τις γύρω περιοχές και κεντρικό άξονα τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στην γαστρονομική παράδοση της Μάνης, αλλά με ένα twist όπως η εκδοχή της Μανιάτικης Τσουχτής, που αλλάζει εμφάνιση και παρουσιάζεται σε χειροποίητο ραβιόλι για να «κλείσει» μέσα σου τη βαθιά γεύση του signature πιάτου του Ανερούσα. 

Φωτογραφία Ραβιόλι 

A person eating a plate of food

Description automatically generated with low confidence

Πηγή έμπνευσης για τον chef υπήρξε το ίδιο το ξενοδοχείο. «Η επιβλητικότητα τουΤαϋγετου, η ταπεινότητα και η αυθεντικότητα των πρώτων υλών από την περιοχή αλλά και η ενέργεια του μέρους που δύσκολα συναντάς αλλού, ήταν οι βάσεις για την δημιουργία ενός μενού που καταγράφει την γαστρονομική ιστορία του τόπου και την φέρνει στο σήμερα.».

Φωτογραφία Chef 

A person standing in a field of bushes with a mountain in the background

Description automatically generated with low confidence

Και συνεχίζει «Δημιουργούμε από την αρχή, από την πρώτη ύλη. Από ζυμαρικά και ψωμί μέχρι μαρινάτα κρέατα με τα οποία μας τροφοδοτούν οι τοπικοί κρεοπώλες. Οι πρώτες ύλες μας είναι εξαιρετικές και επιλέγονται καθημερινά από εμάς τους ίδιους. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικά το απαιτούμενο αποτέλεσμα, αυτό το «πάντρεμα» γεύσεων και πρώτων υλών. Από το παρθένο ελαιόλαδο με την φρέσκια ντομάτα, το φρέσκο ψάρι με τα μυρωδικά από το μποστάνι, το ζυμωτό ψωμί με το χειροποίητο βούτυρο, όλα έχουν την φροντίδα μας και την γοητεία της Μάνης. Οι γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων μας ενσωματώνονται στη συλλογική γευστική μνήμη, με στόχο να προκαλέσουν γευστικές αναμνήσεις, συναίσθημα και οικειότητα σε όσους τα δοκιμάσουν.»

A person cutting meat with a knife

Description automatically generated with medium confidence

Φέτος το destination hotel εγκαινιάζει ένα ακόμη χώρο εστίασης αφιερωμένο στην παράδοση του ψησίματος. Το ΒΒQ του Πέτρα και Φως, μας φέρνει ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στις ρίζες της Μάνης, με επιλογή κοπών και κρεάτων που συναντούν την υψηλή ποιότητα και γευστική εμπειρία που αναζητά κάθε γευσιγνώστης και λάτρης του κρέατος. 

A picture containing outdoor, mountain, nature, shore

Description automatically generated

 Στα 3 πέτρινα μπαλκόνια, χωρισμένα σε διαζώματα και «κρεμασμένα» πάνω από τη θάλασσα, οι επισκέπτες προσκαλούνται να συμμετέχουν σε ένα γαστρονομικό αφήγημα με πρωταγωνιστή την πρώτη ύλη, που αντικατοπτρίζει με απόλυτη ακρίβεια την κουλτούρα και την ταυτότητα του.

Η ενημερωμένη λίστα κρασιών έρχεται να συμπληρώσει την μοναδική αυτή εμπειρία, στο απόλυτο σκηνικό όπου θα θέλαμε να περάσουμε όλο το χρόνο.

Website: petrafoshotel.gr 

Instagram | Facebook | //www.tiktok.com/@petrakaifosboutiquehotel">Tik Tok 

Τηλ.: 2733054050 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης