Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς διαμορφώνεται το ταξιδιωτικό συναίσθημα των επαγγελματιών ταξιδιωτών

Πώς διαμορφώνεται το ταξιδιωτικό συναίσθημα των επαγγελματιών ταξιδιωτών
Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (36%) είπε ότι τώρα πραγματοποιούν λιγότερα ταξίδια συνολικά

Το Business Travel Show Europe δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας σχετικά με τις αλλαγές στα πρότυπα και τα συναισθήματα των επαγγελματικών ταξιδιών ως αποτέλεσμα του Covid-19.
Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (36%) είπε ότι τώρα πραγματοποιούν λιγότερα ταξίδια συνολικά, με το 10% να δηλώνει ότι κάνει περισσότερα ταξίδια μεγαλύτερης διάρκειας και το 5% να αυξάνει τη χρήση του σιδηροδρομικού ταξιδιού μέσω πτήσεων.
Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των ερωτηθέντων είπαν ότι ένιωθαν ότι είχαν λιγότερες επιλογές και ευελιξία λόγω των αλλαγών στις ταξιδιωτικές πολιτικές ως αποτέλεσμα του Covid-19, αν και η πλειονότητα από αυτούς είπε ότι αυτό ήταν κατανοητό και όχι απογοητευτικό.
Μετά από δύο χρόνια πολύ λίγων επαγγελματικών ταξιδιών, η συντριπτική πλειοψηφία είπε ότι ένιωθε «καλά» όταν ταξιδεύει σε έναν κόσμο μετά τον Covid-19, με μόνο το 6% να δηλώνει ότι «δεν είχε αυτοπεποίθηση».
Ωστόσο, το 16% θα προτιμούσε να ταξιδεύει λιγότερο «λόγω της ευημερίας μου – και της οικογένειάς μου» και το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι θα ήθελε να ταξιδεύει λιγότερο για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.
Όταν ρωτήθηκαν τι αντίκτυπο είχαν τα ταξίδια στην ευημερία τους, το 42% απάντησαν «Το λατρεύω και το ανυπομονώ», ενώ η πλειοψηφία (70%) θεώρησε ότι ο οργανισμός τους έκανε αρκετά για να υποστηρίξει τον αντίκτυπο του ταξιδιού στο ψυχική και σωματική υγεία και ευημερία τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης