Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στο 80% των επιπέδων του 2019 η ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση - Ποιοι αερομεταφορείς οδηγούν την ανάκαμψη

Στο 80% των επιπέδων του 2019 η ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση - Ποιοι αερομεταφορείς οδηγούν την ανάκαμψη
Η ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση έχει πλέον ανακάμψει σε περισσότερο από το 80% των επιπέδων του 2019

Η ευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση έχει πλέον ανακάμψει σε περισσότερο από το 80% των επιπέδων του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του οργανισμού διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.
Ο Eurocontrol ανέφερε ότι η κίνηση του δικτύου την περασμένη εβδομάδα έφτασε το 82,5% των επιπέδων του 2019, με την ανάπτυξη να καθοδηγείται ιδιαίτερα από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air.

  • Η Ryanair είναι η κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης αεροσκαφών της ηπείρου με μέσο όρο 2.779 πτήσεις την ημέρα την εβδομάδα έως τις 18 Απριλίου, που αντιπροσωπεύει αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν από τρία χρόνια.
  • Η Wizz Air με έδρα την Ουγγαρία αναπτύσσεται ακόμη πιο γρήγορα με 728 πτήσεις την περασμένη εβδομάδα, αύξηση 17% σε σχέση με τις υπηρεσίες της το 2019.
  • Η επίσης χαμηλού κόστους easyJet δεν ανακάμπτει τόσο γρήγορα και παραμένει 15% πίσω από τις πτήσεις του 2019.

Οι υπόλοιποι από τους 10 κορυφαίους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από τους αριθμούς πτήσεων του 2019.
Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, British Airways, Air France, KLM και SAS εκτελούν τουλάχιστον 20% λιγότερες υπηρεσίες από τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol.

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές αγορές

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι η πιο πολυσύχναστη ευρωπαϊκή αεροπορική αγορά με μέσο όρο 4.771 πτήσεις την ημέρα, περίπου το 82% των ημερήσιων υπηρεσιών του 2019.
  • Η Ισπανία βρίσκεται στη δεύτερη θέση για τον υψηλότερο αριθμό πτήσεων, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
  • Η Γερμανία συνεχίζει να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση (21%), σε σύγκριση με το 2019.

Καμία από τις 10 κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα πτήσεων του 2019, με την Πορτογαλία στο -5% και τη Νορβηγία στο -3%, να έχουν τις καλύτερες ανακτήσεις μέχρι στιγμής.

Οι προβλέψεις του Eurocontrol για το 2022

Ο Eurocontrol προβλέπει «σταθερή ανάπτυξη» στις πτήσεις μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής, που εκτιμάται ότι θα φτάσει το 89% της κίνησης του 2019 έως τον Αύγουστο και θα αυξηθεί στο 92% μέχρι το τέλος του 2022.
Αυτό θα αντιπροσώπευε συνολικά 9,3 εκατομμύρια πτήσεις σε όλη την Ευρώπη το 2022, σε σύγκριση με 11,1 εκατομμύρια πτήσεις το 2019, που ήταν ρεκόρ για την ήπειρο.
Υπήρχαν μόνο 6,2 εκατομμύρια πτήσεις στην Ευρώπη το 2021.
Ο Eamonn Brennan, γενικός διευθυντής του Eurocontrol, δήλωσε ότι η αεροπορία συνέχισε να «ανακάμπτει καλά» παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αύξηση του κόστους των καυσίμων.
«Οι αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν μεγάλη χωρητικότητα και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ξεπερνούν ήδη τα επίπεδα πριν από την πανδημία, είπε.
Οι άνθρωποι δείχνουν ότι είναι πραγματικά πρόθυμοι να πετάξουν, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.
Σαφώς, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι αρνητικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν περαιτέρω τις τιμές των καυσίμων και τις οικονομικές συνθήκες, καθώς και την πιθανότητα νέων παραλλαγών Covid.
Βλέπουμε επίσης ελλείψεις προσωπικού σε μέρη του κλάδου, ιδιαίτερα σε αεροδρόμια σε βασικούς ρόλους, όπως ελεγκτές αεροδρομίων ή υπηρεσίες εδάφους και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά».

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης