Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στο Ηράκλειο ο Κικίλιας: Στόχος να έχουμε πολλούς, κυρίως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα

Στο Ηράκλειο ο Κικίλιας: Στόχος να έχουμε πολλούς, κυρίως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα
Στο Ηράκλειο ο Β. Κικίλιας

Για «μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, για να φέρουμε το μέγιστο δυνατό εισόδημα στη χώρα, να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό» έκανε λόγο ο Β. Κικίλιας από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, παρέστη σε εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5,της TUI, που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Ηρακλείου ως βάση για τις κρουαζιέρες που πραγματοποιεί και τόνισε ότι γίνεται πράξη η υπόσχεση για μια ισχυρή σεζόν, που όπως όλα δείχνουν.
Τον κ. Κικίλια στο λιμάνι τον υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΗ, Μ. Παπαδάκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την φετινή σεζόν και σημείωσε πως αναμένεται διπλασιασμός, τόσο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, όσο και σε επιβάτες.
Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι η Κρήτη αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού για τη χώρα, αλλά και υποσχόμενός ότι μέσα στην τουριστική περίοδο θα την επισκεφθεί ξανά.
«Είναι άλλο το να έχει κανείς τουριστική περίοδο Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και άλλο να ξεκινάει το Μάρτη και τον Απρίλη και να τελειώνει τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να «έχουμε πολλούς, αλλά κυρίως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, που μεταφράζεται σε στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, που θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά».

«Δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα»

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα. Η δουλειά ενός υπουργού είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα για την επόμενη σεζόν και παρά τις δυσκολίες είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να παλέψουμε - και βέβαια υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, όχι γιατί τα πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά με πολλή προσπάθεια και δύναμη».
Σε ό,τι αφορά τους εποχικούς εργαζόμενους που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να είναι φιλόξενοι με τους ταξιδιώτες και να μην τους ακούμε. Ό,τι προβλήματα υπάρχουν, ανεξάρτητα αν είναι της δικής μου ή όχι αρμοδιότητας, εγώ τα ακούω με πολύ μεγάλη χαρά και θα δω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η προσπάθεια είναι συνολική, ομαδική και κοινή».
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 4/4 ο κ. Κικίλιας θα παραβρεθεί στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» σε τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI, το οποίο θα λάβει συμβολικά το όνομα «Ηράκλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης