Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κλαδάκη (Ξενοδόχοι Ύδρας) στο BN: «Το νερό στην Ύδρα είναι πιο ακριβό από το πετρέλαιο»

Κλαδάκη (Ξενοδόχοι Ύδρας) στο BN: «Το νερό στην Ύδρα είναι πιο ακριβό από το πετρέλαιο»
Αισιόδοξοι, παρά τα προβλήματα, δηλώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού

Στην κοσμοπολίτικη Ύδρα, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες της το Πάσχα, τα «ηλεκτροσόκ» των λογαριασμών δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ, αλλά αντίστοιχα και της ύδρευσης σύμφωνα με τους ανθρώπους του τουρισμού.
«Το νερό στην Ύδρα είναι πιο ακριβό από το πετρέλαιο» τονίζει στο BN η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού κ. Μαρία Κλαδάκη Πιερρουτσάκου και δηλώνει ότι «παρόλο που έχει δημιουργηθεί μονάδα αφαλάτωσης στο νησί, μετά από ένα όριο χαμηλής κατανάλωσης ο λογαριασμός των επιχειρήσεων σκαρφαλώνει για μια μέση μονάδα στις 2.000 ευρώ και για μια μεγαλύτερη στις 3.000 ευρώ».
Όπως εξηγεί «οι λογαριασμοί ύδρευσης που έρχονται από το Δήμο είναι χιλιάδων ευρώ, πάνω από 1000 ευρώ κάθε φορά, ενώ λόγω παλαιότητας του δικτύου πρέπει να ελέγξουμε και για διαρροές.
Κατανοούμε τις όποιες εκκλήσεις για περιορισμό στην κατανάλωση του νερού λόγω της ιδιαιτερότητας του νησιού, όμως για να λειτουργήσει μια μονάδα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσφέρει ως «πολυτέλεια» στους πελάτες της είναι το ζεστό νερό όλο το 24ωρο και δυστυχώς αναγκάζεται να το πληρώσει «χρυσό».
Στην Ύδρα, οι λογαριασμοί του νερού για τα ξενοδοχεία είναι όπως του ρεύματος, συναγωνίζονται οι μεν τους δε» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Κλαδάκη.

«Χρειάζεται ολόκληρο ταξίδι για να απομακρύνουμε μπάζα»

Οι λογαριασμοί νερού δεν είναι ο μόνος «πονοκέφαλος» για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις στην Ύδρα. Κάθε φορά που γίνονται εργασίες ανακαίνισης στα ξενοδοχεία προκειμένου να ανοίξουν για τη θερινή τουριστική περίοδο, οι ιδιοκτήτες τους έρχονται αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία απομάκρυνσης μπαζών, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχα πιστοποιημένος χώρος εναπόθεσής τους στο νησί.
«Για να πετάξουμε τα μπάζα, το πληρώνουμε επίσης «χρυσό».
Αφού τελειώσουν οι όποιες οικοδομικές εργασίες, χρειάζεται ολόκληρο ταξίδι για να τα καταφέρουμε», υποστηρίζει.
«Πρέπει να βρούμε τρόπο για να τα μεταφέρουμε σε πλοίο, να πληρώσουμε τα μεταφορικά και στη συνέχεια τα μπάζα να καταλήξουν σε ειδικό χώρο στην Πελοπόννησο.
Σκεφτείτε ότι για πέντε μέρες που υπήρχε απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού, δεν καταφέραμε να κάνουμε απολύτως τίποτα», σημειώνει, περιγράφοντας μια πραγματική Οδύσσεια που ταλαιπωρεί κατά τα λεγόμενά της τους επιχειρηματίες του νησιού.
Η πρόεδρος των ξενοδόχων τονίζει μάλιστα ότι αυτήν την εποχή η Ύδρα εμφανίζει αυξημένη τουριστική κινητικότητα «ωστόσο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία που να καταγράφουν που καταλήγει όλος αυτός ο κόσμος που έρχεται.
Η βραχυχρόνια μίσθωση είναι ανεξέλεγκτη και αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα».

«Κουλ» ο Απρίλιος, καλή η ροή προκρατήσεων για το καλοκαίρι

Οι επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες της Ύδρας ευελπιστούν σε μια καλύτερη τουριστική χρονιά από την περσινή, ενώ οι ξενοδόχοι συλλέγουν τις πρώτες θετικές ενδείξεις.
Όπως λένε, παρά τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και εκτός απροόπτου «μετά από έναν «κουλ» Απρίλιο, η σεζόν φαίνεται πως θα πάει καλά.
Υπάρχει ζήτηση για το νησί μας από αρκετούς Δυτικοευρωπαίους και το παρατηρούμε αυτό και στις κρατήσεις.
Γάλλοι, Άγγλοι, Βέλγοι αλλά και Ιταλοί μας προτιμούν και μας το δείχνουν, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που εμφανίζονται πιο διστακτικοί λόγω πολέμου», προσθέτει η κ. Κλαδάκη.
Σύμφωνα με την ίδια, έγιναν ελάχιστες ακυρώσεις λόγω του πολέμου, οι οποίες ήταν σποραδικές και δεν πήραν έκταση.
Την ίδια ώρα, οι τιμές στα ξενοδοχεία διατηρούνται σταθερές, αφού οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν ότι προσπαθούν να τις συμπιέσουν όσο
γίνεται, παρά το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών που δυσκολεύουν την επανεκκίνησή τους.

Νένα Ουζουνίδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης