Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Αερομαχίες» πάνω από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

«Αερομαχίες» πάνω από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης
Mικροί και μεγάλοι αερομεταφορείς επιστρατεύουν τις δυνάμεις για να αντλήσουν μερίδια από την εγχώρια και διεθνή αγορά
Σχετικά Άρθρα

Έλληνες και ξένοι αερομεταφορείς σχεδιάζουν να αυξήσουν συχνότητες, να προσθέσουν θέσεις αλλά και να προσθέσουν νέες πτήσεις που να συνδέουν το αναβαθμισμένο από την Fraport Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με διεθνείς προορισμούς.

Κυρίαρχος παίκτης η Aegean, ακολουθεί η Sky express

Κυρίαρχος παίκτης  στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης είναι η Aegean με πτήσεις εξωτερικού και με τουλάχιστον 6 πτήσεις την ημέρα από το αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, και συνολικά πάνω από 15 πτήσεις εσωτερικού, αλλά και πάνω από 16 απευθείας πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού. Ακολουθεί η Sky express η οποία συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Αθήνα πάνω από ένα χρόνο. Και οι δύο αεροπορικές έχουν εγκαινιάσει το νέο τους lounge στο αεροδρόμιο Μακεδονία ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο να ενισχύσουν την επιβατική κίνηση βγάζουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες και θέσεις ειδικές προσφορές ναύλων.
Η SKY express ενίσχυσε την παρουσία της με τα νέα Airbus A320neo το 2020, καθιστώντας την πόλη της Θεσσαλονίκης στρατηγικό κόμβο του δικτύου της, ενώ από τα τέλη του δικτύου της.
Ως μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, η Sky express το περασμένο καλοκαίρι κατά τα εγκαίνια του νέου της business lounge στην Θεσσαλονίκη σε ένα από τα καινούργια της αεροσκάφη έδωσε την ονομασία «My Thessaloniki», θέλοντας να δείξει την σημασία που δίνει στην πόλη.

Εργα υποδομής σε τρεις άξονες

Ελληνες και ξένοι αερομεταφορείς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην Θεσσαλονίκη για τρεις κύριους  λόγους: πρώτον γιατί η πόλη με την είσοδο πολυεθνικών ομίλων τεχνολογίας, εταιρειών μελετών, την αναβάθμιση των μεγάλων σιδηροδρομικών έργων και των έργων αναβάθμισης στο λιμάνι του ΟΛΘ αποκτά δυναμική ανάπτυξης σε πολλαπλούς τομείς. Δεύτερον γιατί οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται σε τομείς όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία και το real estate προεξοφλούν ενίσχυση του εξερχόμενου και εισερχόμενου τουρισμού. Τρίτον γιατί είναι μία μεγάλη πόλη φοιτητών που χρειάζεται ενίσχυση υποδομών.

Έλενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης