Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Πολύ καλές οι προοπτικές για το 2022 - Ο τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της οικογένειας αντισταθμίζοντας την ακρίβεια

Κικίλιας: Πολύ καλές οι προοπτικές για το 2022 - Ο τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της οικογένειας αντισταθμίζοντας την ακρίβεια

«Το 2022 ο τουρισμός είναι αυτός ο οποίος θα γυρίσει μέρισμα και θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Β. Κικίλιας

«Ο τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, αντισταθμίζοντας την ακρίβεια λόγω ενεργειακής κρίσης», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, σημειώνοντας πως οι προοπτικές για το 2022 είναι πολύ καλές.
«Δουλεύουμε για τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η φύση του υπουργείου Τουρισμού. Είναι αναπτυξιακό, οικονομικό, επενδυτικό υπουργείο. Έρχονται και μεγάλες επενδύσεις και έργα υποδομής που δίνουν μεγάλη δυναμική στον ελληνικό τουρισμό. Η μέση ελληνική οικογένεια, η μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα περιμένουν να ενισχυθούν και να τονωθούν από την επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος και τη δυνατότητα να δουν όλοι να αυξάνεται το εισόδημα στις τσέπες τους. Είναι αντιστάθμισμα και στην ακρίβεια που δεν είναι φαινόμενο ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό μόνο, είναι παγκόσμιο. Σε μια δύσκολη στιγμή μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, πιστεύω ότι το 2022 ο τουρισμός είναι αυτός ο οποίος θα γυρίσει μέρισμα και θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια», ανέφερε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του σε εκπομπή του OPEN.

Τα έσοδα του 2022

Αναφορικά με τα έσοδα του 2022, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως «ενώ το 2021 είχαν προϋπολογιστεί έσοδα από τον τουρισμό 5-6 δισ. ευρώ. Τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα έσοδα είναι 10,4 δισ. ευρώ για το 2021 και οι προοπτικές για το 2022 είναι πολύ καλές».
Όπως είπε, «τα χρήματα αυτά πάνε στη μέση ελληνική οικογένεια, που έχει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, από τα δωμάτια ως το μικρό κατάλυμα και το μικρό ξενοδοχείο στα νησιά μας ή στους ορεινούς προορισμούς, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μια εμπορική επιχείρηση στις τουριστικές περιοχές, αυτοί που μεταφέρουν τον κόσμο. Είναι μία τεράστια βιομηχανία. Είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, γιατί εισφέρει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Είναι η λαϊκή μας οικονομία και αφορά όλους».

Καμπάνια όλο τον χρόνο

Για την καμπάνια προβολής της Ελλάδας, ο υπουργός ανέφερε ότι για πρώτη φορά ΕΟΤ και υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια όλο τον χρόνο.
Όπως είπε, «προμοτάραμε το χειμώνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, την Ελλάδα για τους χειμερινούς προορισμούς. Και τώρα κάνουμε καμπάνια στο εξωτερικό για το city break, δηλαδή για τα Παρασκευοσαββατοκύριακα στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Είναι πολύ αυξημένη η ζήτηση, γιατί μετά από 2-2,5 χρόνια πανδημίας ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Προτρέπουμε τους Ευρωπαίους πολίτες να έρθουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και να κάνουν αντί για weekend, greekend. Μία καμπάνια που έχει γίνει ήδη viral και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας».
Χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία από τις συμφωνίες που κλείνει το υπουργείο, αλλά και τις προκρατήσεις, προσθέτοντας ότι «ο CEO της TUI ανακοίνωσε ότι «από 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες, εμείς το 2022 θα φέρουμε 3 εκατομμύρια».

Περί πτήσεων και κρουαζιέρας

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε πως συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο υπουργείο Τουρισμού και ανακοινώσανε από κοινού ότι η πρώτη πτήση από την Αμερική θα είναι στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από ποτέ, με 14 απευθείας πτήσεις την ημέρα, ξεκινώντας από τον Απρίλιο και μετά.
«Ανακοινώσαμε με τον Καναδό πρέσβη τη συμφωνία μας, με την πρώτη απευθείας πτήση από Καναδά για Ελλάδα στις 2 Απριλίου. Ήρθε χθες και ο ελληνικής καταγωγής πρέσβης της Αυστραλίας και με ενημέρωσε ότι το 2022 θα είναι ενδεχομένως η κορυφαία χρονιά κατά την οποία θα ταξιδέψουν στη χώρα μας οι Αυστραλοί, ομογενείς και μη. Θα ανοίξουμε αρχές Μαρτίου.», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Τέλος, για την κρουαζιέρα, ανέφερε πως «έχουμε αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα κατά 187% και στο λιμάνι του Πειραιά 123%. Οι προκρατήσεις Ιανουαρίου για το καλοκαίρι του 2022 είναι κατά 20% αυξημένες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ και ο Φεβρουάριος πηγαίνει πολύ καλά».
«Όλα αυτά είναι πολύ ενθαρρυντικά και σημαντικά - και ψυχολογικά και ουσιαστικά», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης