Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Κατά 30% αυξήθηκαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019

Κικίλιας: Κατά 30% αυξήθηκαν οι προκρατήσεις τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Για κατά 30% αύξηση των προκρατήσεων τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2019, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.
«Σε σχέση με το 2019, λοιπόν, η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 των μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι 37% στην Κρήτη, 24% στη Ρόδο και 20% στην Κω. Τον Ιανουάριο του 2022 οι κρατήσεις πακέτων για όλη την Ελλάδα ήταν κατά 30% αυξημένες συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2019», ανάφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι 100,3.
Την ίδια στιγμή, όπως είπε ο υπουργός, "η TUI αντί για 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα φέρει, κατά δήλωση του CEO της, 3 εκατομμύρια. Παράλληλα η DER Touristik, ο δεύτερος tour operator στη Γερμανία, ανακοίνωσε αύξηση 20%, έως 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ μας ζητάει ειδικές συμφωνίες για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι η στρατηγική μας για την επέκταση του τουριστικού προϊόντος είναι ρεαλιστική", σημείωσε ο κ. υπουργός.
Παραμένοντας στο πεδίο των προκρατήσεων ο κ. Κικίλιας ανάφερε ότι το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Σουηδίας προγραμματίζει 500.000 διαθέσιμες θέσεις για την Ελλάδα. Εδική αναφορά έκανε στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη των Ηνωμένων Τζέφρυ Πάιατ επισημαίνοντας από τον Απρίλιο θα έχουμε 14 απευθείας πτήσεις αμερικανικών εταιρειών από την Αμερική προς την Ελλάδα και η πρώτη ξεκινάει 7 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης