Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

IATA: Οι νέοι περιορισμοί της Omicron εμποδίζουν την ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια

IATA: Οι νέοι περιορισμοί της Omicron εμποδίζουν την ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια
Η ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, πριν από την εμφάνιση της Omicron, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της IATA
Υπερβολικές χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις στην εμφάνιση της παραλλαγής Omicron, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).
Όπως υπογραμμίζει ο Willie Walsh, ανακοινώνοντας τα στοιχεία Νοεμβρίου 2021 “οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, κατέφυγαν στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες μεθόδους κλεισίματος των συνόρων, υπερβολικών δοκιμών ταξιδιωτών και καραντίνας για να επιβραδύνουν την εξάπλωση”.

Που κινήθηκαν τα αεροπορικά ταξίδια τον Νοέμβριο

Η ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, πριν από την εμφάνιση της Omicron, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της IATA.
Η διεθνής ζήτηση διατήρησε τη σταθερή ανοδική της τάση καθώς άνοιξαν ξανά περισσότερες αγορές.
Ωστόσο, η εγχώρια κυκλοφορία αποδυναμώθηκε, σε μεγάλο βαθμό λόγω των ενισχυμένων ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα.

Η εικόνα στις αερομεταφορές της Ευρώπης

Στην Ευρώπη η κίνηση στις αερομεταφορές τον Νοέμβριο μειώθηκε 43,7% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019.
Πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με τη μείωση κατά 49,4% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019.
Η χωρητικότητα μειώθηκε 36,3% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 9,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 74,3%.

Η διεθνής αεροπορική κίνηση τον Νοέμβριο

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια

Η συνολική ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τον Νοέμβριο του 2021 (μετρούμενη σε έσοδα επιβατοχιλιόμετρα ή RPK) μειώθηκε κατά 47,0% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τη συρρίκνωση 48,9% του Οκτωβρίου από τον Οκτώβριο του 2019.

Αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού

Τα αεροπορικά ταξίδια εσωτερικού επιδεινώθηκαν ελαφρά τον Νοέμβριο μετά από δύο διαδοχικές μηνιαίες βελτιώσεις. Τα εγχώρια RPK μειώθηκαν κατά 24,9% έναντι του 2019 σε σύγκριση με πτώση 21,3% τον Οκτώβριο.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην Κίνα, όπου η κίνηση μειώθηκε κατά 50,9% σε σύγκριση με το 2019, αφού αρκετές πόλεις εισήγαγαν αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να περιορίσουν τις εστίες COVID (προ της Omicron).

Η διεθνής ζήτηση επιβατών

Η διεθνής ζήτηση επιβατών τον Νοέμβριο ήταν 60,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, βελτιώνοντας την πτώση 64,8% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.
Οι νέοι περιορισμοί της Omicron εμποδίζουν την ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια
“Η ανάκαμψη της εναέριας κυκλοφορίας συνεχίστηκε τον Νοέμβριο, είπε ο Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA.
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν υπερβολικά στην εμφάνιση της παραλλαγής Omicron στο τέλος του μήνα και κατέφυγαν στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες μεθόδους κλεισίματος των συνόρων, υπερβολικών δοκιμών ταξιδιωτών και καραντίνας για να επιβραδύνουν την εξάπλωση.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο και τις αρχές Ιανουαρίου μειώθηκαν απότομα σε σύγκριση με το 2019, υποδηλώνοντας ένα πιο δύσκολο πρώτο τρίμηνο από ό,τι αναμενόταν.
Αν η εμπειρία των τελευταίων 22 μηνών έχει δείξει κάτι, είναι ότι υπάρχει μικρή έως καθόλου συσχέτιση μεταξύ της θέσπισης ταξιδιωτικών περιορισμών και της πρόληψης της μετάδοσης του ιού διασυνοριακά. Και αυτά τα μέτρα επιβαρύνουν βαρύ τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης.
Εάν η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος, ας ελπίσουμε ότι οι κυβερνήσεις θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή καθώς ξεκινάμε το νέο έτος”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 899