Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στις luxury διακοπές

Αυτές είναι οι νέες τάσεις στις luxury διακοπές
Η πανδημία φαίνεται να επηρέασε και τον τρόπο διακοπών, αλλάζοντας τα κριτήρια για τα πολυτελή ταξίδια

Η ζήτηση για luxury διακοπές ανεβαίνει συνεχώς, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τους διεθνείς περιορισμούς ταξιδιού.
Λόγω της επιθυμίας για άνεση και ασφάλεια, πολλοί ταξιδιώτες που πριν δεν έκαναν διακοπές πολυτελείας θα κάνουν τώρα.
Αυτό είναι μεταξύ άλλων το συμπέρασμα που προέκυψε στο πρόσφατο διεθνές εικονικό συνέδριο της Global Travel Collection (GTC).
Ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και ειδικοί από την GTC μοιράστηκαν βασικές πληροφορίες κρατήσεων για τις luxury αποδράσεις.
Το συνέδριο συγκέντρωσε 300 συμβούλους ταξιδιών luxury. Πρόκειται για τους κορυφαίους προμηθευτές με την μεγαλύτερη δυναμική πωλήσεων στα πολυτελή ταξίδια.

Τι αλλάζει στο σχεδιασμό ταξιδιών πολυτελείας

Η πανδημία φαίνεται να επηρέασε και τον τρόπο διακοπών, αλλάζοντας τα κριτήρια για τα πολυτελή ταξίδια. Οι ταξιδιώτες εστιάζουν τώρα στη βιωματική πολυτέλεια.
Τα πολυτελή ταξίδια είναι πλέον κάτι περισσότερο από τα ακριβά ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τις πτήσεις πρώτης θέσης.
Είναι το συνολικό πακέτο από την αρχή μέχρι το τέλος και οι συνδέσεις μέσω της ταξιδιωτικής εμπειρίας.
Η επιθυμία για χαλάρωση μετά από τόσους μήνες αποκλεισμού οδηγεί τα ταξίδια ευεξίας. Οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν την απόδραση τους με στόχο να ξεφύγουν από το άγχος και να συνδεθούν πραγματικά με το περιβάλλον. Το μέλλον στα πολυτελή ταξίδια θα επικεντρωθεί σε:

  • Ενσυναίσθηση.
  • Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.
  • Αυθεντικές συνδέσεις στον προορισμό.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και στη φύση είναι επίσης σημαντικές πτυχές των ταξιδιωτικών βιώσιμων εμπειριών πολυτέλειας.
Σύμφωνα με τους ομιλητές, υπάρχει αυξανόμενη κίνηση προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, των οποίων ο ρόλος είναι πλέον ευρύτερος.
Στις κρατήσεις για καλοκαιρινά και φθινοπωρινά ταξίδια του 2022, πολλοί χρησιμοποιούν ταξιδιωτικό σύμβουλο για πρώτη φορά.
Οι τουρίστες που ξοδεύουν πολλά χρήματα για ταξίδια -και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για τις επόμενες διακοπές τους- θέλουν να γνωρίζουν όλους τους κανόνες και τους περιορισμούς σε έναν προορισμό.

Κορυφαίοι προορισμοί για διακοπές πολυτελείας

Τα ταξίδια στην Βραζιλία είναι η κορυφαία τάση παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί μερικά μέρη στη Βραζιλία θυμίζουν στους ταξιδιώτες τις Μαλδίβες.
Οι εξωτικοί, μακρινοί προορισμοί θα είναι περιζήτητοι. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει επίσης για τη Ζανζιβάρη και το νησί Ροατάν της Ονδούρας.
Οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να συρρέουν στην Καραϊβική και το Μεξικό για προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Οι παραπάνω προορισμοί διαθέτουν πληθώρα σε ιδιωτικές βίλες εύκολα προσβάσιμες με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Οι διαφορετικές εμπειρίες

Οι τουρίστες κάνουν συνεχώς ερωτήσεις σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις και τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Επιθυμούν επίσης να κάνουν κάτι διαφορετικό στις διακοπές τους. Θέλουν να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες των ταξιδιών τους, ώστε να μπορούν να αναζητήσουν νέες και διαφορετικές εμπειρίες που είναι εμπνευσμένες και διαφωτιστικές.
Τα πολυτελή ταξίδια εξελίσσονται με τρόπους που συνδέουν τους ανθρώπους με προϊόντα πολυτελείας. Πλέον τα ταξίδια είναι ένα μέσο για να αναζωογονήσουν την ψυχολογία τους.
Οι τουρίστες αναζητούν εμπειρίες και καταλύματα που είναι συνδεδεμένα με γαστρονομία, τέχνη και μόδα.
Αναζητούν επίσης βιωσιμότητα. Και αυτή είναι μια τάση που πρόκειται να παραμείνει, καθώς ζητούν ολοένα και περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία και παρόχους.

Καταλύματα πολυτελείας

Η πολυτέλεια δεν είναι πλέον απαραίτητα συνδεδεμένη με πεντάστερα luxury ξενοδοχεία. Αφορά ένα πιο βιωματικό και πολιτιστικό τρόπο διακοπών με βάση τις προσφορές του ξενοδοχείου και του προορισμού.
Τα μικρά boutique θέρετρα και οι βίλες προσφέρουν μια ιδανική απόδραση.
Τα μικρά boutique θέρετρα και οι βίλες είναι τα πιο περιζήτητα καταλύματα, μαζί με ιδιωτικά γιοτ.
Οι ταξιδιώτες θέλουν πρόσβαση στις ανέσεις του θερέτρου αλλά σε ιδιωτικό χώρο. Επικρατεί μία ιδιαίτερη προτίμηση για μικρότερα ξενοδοχεία όπου η εμπειρία διαμονής μπορεί να διαχειριστεί και να προσαρμοστεί ευκολότερα.
Στα ταξίδια στο εσωτερικό οι τουρίστες πολυτελείας αναζητούν ακίνητα εκτός μεγάλων πόλεων. Και η πανδημία έδειξε πως χρειάζονται περισσότερα ξενοδοχεία σε αυτές τις περιοχές.

Ο τρόπος luxury διακοπών

Τα διαστημικά ταξίδια αν και είναι κάτι ακόμα νέο στον luxury χώρο, θα συνεχίσει να κερδίζει ενδιαφέρον τα επόμενα πέντε χρόνια.
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν να μετακινούνται με τρένα περισσότερο από ότι με αεροπλάνα.
Μερικοί για να ξεφύγουν προτιμούν να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές ή ένα διαφορετικό είδος ταξιδιού, όπως μεγάλες γραφικές βόλτες με τρένο.
Η κρουαζιέρα φαίνεται να κάνει την μεγάλη επιστροφή. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την πολυτελή κρουαζιέρα στον ποταμό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, για το 2022 και το 2023. Όσον αφορά στις παγκόσμιες luxury κρουαζιέρες, αυτές ξεπουλούν σε χρόνο ρεκόρ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης