Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Προσωρινή», η οπισθοδρόμηση από την παραλλαγή Omicron στον κλάδο φιλοξενίας λέει η STR

«Προσωρινή», η οπισθοδρόμηση από την παραλλαγή Omicron στον κλάδο φιλοξενίας λέει η STR
Η Πορτογαλία δεν επέστρεψε, για παράδειγμα αλλά άλλες επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019
Ο τομέας της φιλοξενίας έχει βγει από την πανδημία «πολύ ταχύτερα» από ό,τι αναμενόταν, όπως αποδεικνύει η ανάκαμψη της ζήτησης ξενοδοχείων.
Η οπισθοδρόμηση από την παραλλαγή Omicron θα αποδειχτεί προσωρινή, προέβλεψε ο Robin Rossmann, διευθύνων σύμβουλος του STR.
«Η ζήτηση θα συνεχίσει να ανακάμπτει μόλις περάσουμε τους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη διάσκεψη Deloitte European Hotel Investment Conference.
Έχουμε αναδυθεί πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύαμε, υπογράμμισε. Είδαμε την κίνηση σε ψηφιοποιημένες συναντήσεις και πιστεύαμε ότι θα συνεχιστεί.
Ωστόσο, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων που προσφέρουν ψηφιακές συναντήσεις δεν συνεχίστηκε καθώς η οικονομία έχει ανοίξει.

Οι μέσες τιμές δωματίων ανέκαμψαν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο

Όπως υπογράμμισε «οι μέσες τιμές δωματίων ανέκαμψαν επίσης πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Υπάρχουν διαφορές ανά αγορά. Η Πορτογαλία δεν επέστρεψε, για παράδειγμα αλλά άλλες επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019».
Σημείωσε ότι η αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων «είχε αύξηση 20% έως 40% στις μέσες τιμές δωματίων» το 2019 και το Ντουμπάι «αύξηση 60%.
Είμαστε ακόμα στα μέσα της πανδημίας, αλλά η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει ανακτηθεί εντυπωσιακά. Το Ηνωμένο Βασίλειο με μέση πληρότητα 70%, η Μέση Ανατολή στο 90%.
Το εύρος στην Ευρώπη ποικίλλει ανάλογα με την εξάρτηση από τις διεθνείς ή τις εγχώριες αγορές».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης