Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανακάμπτουν τα επαγγελματικά και τα πολυτελή ταξίδια - Οι πιο ανθεκτικές ευρωπαϊκές πόλεις

Ανακάμπτουν τα επαγγελματικά και τα πολυτελή ταξίδια - Οι πιο ανθεκτικές ευρωπαϊκές πόλεις
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, παρατηρήθηκε αυτή η τάση για ταξίδια μακρινών αποστάσεων υψηλής ποιότητας στην Ιταλία και στην Ελλάδα, κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι
Την αναθέρμανση της ζήτησης για επαγγελματικά και luxury ταξίδια στην Ευρώπη αναδεικνύει μελέτη της ForwardKeys.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση του μεριδίου των επιβατών που ταξιδεύουν στις θέσεις Business, First και Premium Economy από το Λος Άντζελες με προορισμό το Λονδίνο.
«Οι θέσεις premium παρουσιάζουν ισχυρότερη ανάκαμψη από αυτές της οικονομικής θέσης, καθώς οι εύποροι ταξιδιώτες αναζητούν μια αποκλειστική και ασφαλέστερη εμπειρία», λέει ο Ολιβιέ Πόντι, αντιπρόεδρος του Insights στο ForwardKeys.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, παρατηρήθηκε αυτή η τάση για ταξίδια μακρινών αποστάσεων υψηλής ποιότητας στην Ιταλία και στην Ελλάδα, κυρίως από τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι.

Τα ενδοευρωπαϊκά ταξίδια

«Κοιτάζοντας την έκδοση εισιτηρίων για ενδοευρωπαϊκά ταξίδια, βλέπουμε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν σημειώσει ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο και συνεχίζουν να βελτιώνονται με σταθερό ρυθμό», λέει ο Ολιβιέ Πόντι.
«Αυτά τα νέα ήταν ευχάριστα για εμάς στο European Cities Marketing, ενθαρρύνοντας τα μέλη των τουριστικών συμβουλίων μας και τους συνεργάτες μας στο MICE να επαναδιαπραγματευτούν τη στρατηγική τους για live εκδηλώσεις για το 2022», λέει ο Φλάβι Μπάουντο, αναπληρωτής επικεφαλής του Marketing European Cities.

Οι πιο ανθεκτικές ευρωπαϊκές πόλεις

Το Λονδίνο αναδεικνύεται στην κορυφαία πόλη εισερχόμενων ταξιδιωτών στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο. Σε αυτό συνδράμει η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος φωτεινού σηματοδότη. Έπεται το Παρίσι και ακολουθούν η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ και η Λισαβόνα.
Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στην έρευνα, οι 10 πιο ανθεκτικές πόλεις είναι υπόθεση της Νότιας Ευρώπης. «Η κυριαρχία της Νότιας Ευρώπης θα συνεχιστεί από το καλοκαίρι μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι ταξιδιώτες που μπορεί να διστάζουν να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (λόγω αβεβαιότητας σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς) οδηγούν αυτήν την τάση, κάνοντας έτσι τις διακοπές τους το φθινόπωρο σε περιοχές της Ευρώπης με υψηλότερες θερμοκρασίες», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Insights στο ForwardKeys.
Κι ενώ η Αμερική πρωτοστατεί στην επανεκκίνηση των ταξιδιών παγκοσμίως, «είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε την Ευρώπη να επιταχύνει τον ρυθμό της στα επαγγελματικά και πολυτελή ταξίδια», επισημαίνεται στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την European Cities Marketing.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης