Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

GBTA: Το ταξιδιωτικό μοντέλο αλλάζει παγκοσμίως

GBTA: Το ταξιδιωτικό μοντέλο αλλάζει παγκοσμίως
Οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών τους ταξιδιών προτιμούν να εξερευνήσουν την τοπική κουζίνα

Σημαντική κινητήρια δύναμη αναμένεται να αποτελέσει η ταχεία μετατόπιση των ταξιδιών προς τον τουρισμό αναψυχής και φαγητού.
Ως ταξίδια αναψυχής αναφέρεται πλέον το υβριδικό ταξιδιωτικό μοντέλο που περιλαμβάνει τόσο επαγγελματικά όσο και ταξίδια διακοπών.
Παράλληλα, οι καταναλωτές κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών τους ταξιδιών προτιμούν να εξερευνήσουν την τοπική κουζίνα. Επίσης στρέφονται στην εξερεύνηση ταξιδιωτικών τοποθεσιών μετά την ολοκλήρωση επαγγελματικών τους meetings.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA), ένας στους τρεις επαγγελματίες ταξιδιώτες θα προσθέσει ένα στοιχείο αναψυχής σε τουλάχιστον ένα από τα επαγγελματικά του ταξίδια το χρόνο.
Ο τουρισμός φαγητού είναι μια άλλη σημαντική τάση που αναμένεται να οδηγήσει τις υπηρεσίες οργάνωσης ταξιδιών και κρατήσεων στην αγορά. Ο τουρισμός φαγητού εστιάζει σε αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Ταυτόχρονα, οι ταξιδιώτες προτιμούν όλο και περισσότερο τις εξατομικευμένες εκδρομές λόγω της αυξημένης άνεσης, της ιδιωτικότητας.
Περισσότερο από το 84% των ερωτηθέντων ανέφερε αύξηση στα εξατομικευμένα ταξίδια ή ιδιωτικές εκδρομές.
Μεταξύ των ταξιδιωτικών πρακτόρων των ΗΠΑ, το 93% των ερωτηθέντων παρατήρησε αύξηση της ζήτησης για ιδιωτικές, προσαρμοσμένες ταξιδιωτικές προτιμήσεις.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης