Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

WTTC και Trip.com Group αποκαλύπτουν τη μετατόπιση στις συμπεριφορές των ταξιδιωτών

WTTC και Trip.com Group αποκαλύπτουν τη μετατόπιση στις συμπεριφορές των ταξιδιωτών
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις του WTTC δείχνουν ισχυρή αύξηση στις διεθνείς δαπάνες για το 2022 και πέρα
Στις τάσεις κρατήσεων, τις εκτιμήσεις των ταξιδιωτών και τα προφίλ τους εστιάζει η νέα έκθεση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τον Trip.com Group (Trip.com, Ctrip και Skyscanner).
Η αναφορά «Τάσεις στα ταξίδια», παρέχει μια προοπτική στη μετατόπιση στη συμπεριφορά των ταξιδιωτών. Καθώς και τις μελλοντικές τάσεις κρατήσεων στον απόηχο του COVID-19.
Περιλαμβάνει και παραδείγματα αγορών των οποίων η ανθεκτικότητα έχει προσφέρει στην ανάκαμψη του τομέα.
Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις του WTTC δείχνουν ισχυρή αύξηση στις διεθνείς δαπάνες για το 2022 και πέρα.
Μετά από μια μείωση 69,4% το 2020, οι παγκόσμιες διεθνείς δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,3% το 2021 και σημαντικά 93,8% το 2022.

Αύξηση στις κρατήσεις εγχώριων ξενοδοχείων

Οι αυστηροί και ασυνεπείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν οδηγήσει σε σημαντική άνοδο του εγχώριου τουρισμού.
Οι κρατήσεις εγχώριων ξενοδοχείων είναι πάνω από +200% στο Trip.com φέτος, σε σύγκριση με το 2019.
Από την αρχή της πανδημίας, οι συνεχείς περιορισμοί παρεμπόδισαν τα διεθνή ταξίδια. Τα εσωτερικά ταξίδια έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στον κλάδο. Αλλά το WTTC λέει ότι η επιστροφή των διεθνών ταξιδιών είναι κρίσιμη για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο COVID-19 άλλαξε τον τρόπο στα ταξίδια

Ο COVID-19 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι. Από τις νεότερες γενιές που επέστρεψαν πρώτες στα ταξίδια, στην αυξημένη ζήτηση για μεγαλύτερες διαμονές, τη σημασία των ακυρώσεων χωρίς χρέωση έως τα ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.
Λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, οι ταξιδιώτες αναζητούν ολοένα και περισσότερο δευτερεύοντες προορισμούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία κρατήσεων ξενοδοχείων το Άμπου Ντάμπι (ΗΑΕ), το Τσιάνγκ Μάι (Ταϊλάνδη), η Ντόχα (Κατάρ), η Φλωρεντία (Ιταλία) και η Φρανκφούρτη (Γερμανία) ήταν οι πιο δημοφιλείς δευτερεύοντες προορισμοί στις αντίστοιχες χώρες τους το 2021.
Οι κρατήσεις για εξαιρετικούς εξωτερικούς χώρους θα κυριαρχούν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.
Για παράδειγμα στην Κίνα – μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές αγορές στον κόσμο – οι κρατήσεις για αξιοθέατα που σχετίζονται με τη φύση έχουν αυξηθεί κατά 265% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Προτεραιότητα τα βιώσιμα ταξίδια

Η παύση στα ταξίδια ενίσχυσε επίσης την προθυμία των καταναλωτών να ταξιδεύουν πιο βιώσιμα. Πάνω από οκτώ στους 10 (83%) ταξιδιώτες παγκοσμίως θέτουν τα βιώσιμα ταξίδια προτεραιότητα στο μέλλον.
Ενισχύοντας αυτή τη μακροπρόθεσμη τάση -από την έναρξη της το 2019- 68 εκατομμύρια ταξιδιώτες επέλεξαν να κάνουν κράτηση για πτήση με την ένδειξη «Πράσινη Επιλογή» στο Skyscanner. Μια επιλογή πτήσης με συγκριτικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα.
Το 70% των ταξιδιωτών σε πολλές μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2022 από ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια. Συμπεριλαμβανομένου και του 2019 -χρονιά ρεκόρ για τα ταξίδια.
Το WTTC εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάκαμψη του τομέα επιταχύνεται. Η συμβολή του κλάδου στο παγκόσμιο ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί 30,7% το 2021 και 31,7% το 2022.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης