Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Blackstone: Σε αναζήτηση είκοσι deals για ελληνικά ξενοδοχεία

Blackstone: Σε αναζήτηση είκοσι deals για ελληνικά ξενοδοχεία

Το fund αναμένεται να τετραπλασιάσει τις τοποθετήσεις του στην Ελλάδα, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη

Σχετικά Άρθρα

Την εξαγορά είκοσι ακόμα ξενοδοχείων στην Ελλάδα αναζητά το αμερικανικό fund Βlackstone, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές.
Το Blackstone, έγινε γνωστό στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2019 , όταν εξαγόρασε από την Louis Hotels 5 ξενοδοχεία (Ιόνιο) μέσω της εταιρείας του Ηotel Investment Partners έναντι 178,6 εκατ. ευρώ.
Τον περασμένο Ιούλιο, ακολούθησε η εξαγορά ενός ακόμη ξενοδοχείου του Εlounda Blu από την Ledra μια επένδυση 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην κατηγορία των πέντε αστέρων.
Δυο χρόνια μετά την πρώτη επένδυση σε ελληνικά ξενοδοχεία και παρά την πανδημία που έπληξε τον ελληνικό τουρισμό το 2020, το Blackstone αναμένεται να τετραπλασιάσει τις τοποθετήσεις του στην Ελλάδα καθώς όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, αναζητά είκοσι ακόμα συναλλαγές.
Η επιστροφή του ελληνικού τουρισμού το 2021 και ειδικότερα του τουρισμού υψηλότερων εισοδημάτων επισπεύδει τις επενδύσεις.

Το μοντέλο της ΗIP

H εταιρεία HIP του Blackstone αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων στην Ισπανία και στην Νοτιανατολική Ευρώπη.
Ακολουθεί ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο καθώς επικεντρώνεται σε ξενοδοχεία προστιθέμενης αξίας τα οποία βρίσκονται σε ελκυστικούς προορισμούς. Στην συνέχεια, προχωρά σε ανακαινίσεις των εξαγορασθέντων ξενοδοχείων, σε μετασχηματισμό του τουριστικού προϊόντος, αλλά και στην ανάπτυξη επενδύσεων με αναβαθμίσεις των μονάδων, σε συνεργασία με διεθνή τουριστικά brands.
Συνολικά, η HiP, , καθώς διαχειρίζεται 65 ξενοδοχεία σε Ισπανία, Ελλάδα με συνολική δυναμικότητα 19.232 κλινών.
Για παράδειγμα, η HIP, ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο την ανακαίνιση ύψους 14 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχείο Grand Hotel στην Κέρκυρα, ( ένα από τα πέντε που είχαν εξαγοραστεί ) ενώ η μονάδα θα αποτελεί μέρος του διεθνούς σήματος της Marriott Ιnternational.

Ωφελημένη η κατηγορία των πεντάστερων

Ένα από τα στοιχεία που παρατηρήθηκαν σε αυτή την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, είναι η εντυπωσιακή πορεία των πεντάστερων ξενοδοχείων, τα οποία εμφάνιζαν αυξημένες πληρότητες ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι τιμές διανυκτέρευσης εκτοξεύθηκαν σε υψηλά επίπεδα ( λ.χ 1200 ευρώ).
Η κατηγορία των πεντάστερων ξενοδοχείων ήταν η μεγάλη ωφελημένη και αυτό εξηγείται από τις νέες τάσεις τουρισμού που αναπτύσσονται μετά την πανδημία, δηλαδή από την διάθεση καταναλωτών να κάνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και ακριβότερες διακοπές (revenge tourism).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης