Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς των Βρετανών

Η Ελλάδα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς των Βρετανών
Αποδείχθηκε ότι περίπου 6 στους 10 Millennials αγαπούν το μαγείρεμα και το χρησιμοποιούν ως έναν εξαιρετικό τρόπο διαφυγής

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση ως η χώρα με το καλύτερο φαγητό για τους Βρετανούς. Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες. Η έρευνα ανατέθηκε από το National Geographic για την έναρξη της τρίτης σεζόν του Gordon Ramsay.
Οι Millennials είναι πιο τολμηροί στον τρόπο διατροφής τους από τους Baby Boomers. Συγκεκριμένα, τρώνε περισσότερο ξένο φαγητό, πειραματίζονται με ασυνήθιστα συστατικά και ακόμη και πιάνουν το δικό τους δείπνο.
Kατά τη διάρκεια μιας μέσης εβδομάδας μόνο το 36% των τροφίμων που κατανάλωναν άτομα ηλικίας 25-40 ετών είναι παραδοσιακά στη δική τους κουλτούρα.
Επτά στους 10 από αυτούς τους Millennials λένε ότι μαγειρεύουν με σπάνια ή άγνωστα υλικά. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα ηλικίας 57-75 είναι μόλις το 7%.
Αποδείχθηκε επίσης ότι περίπου 6 στους 10 Millennials αγαπούν το μαγείρεμα και το χρησιμοποιούν ως έναν εξαιρετικό τρόπο διαφυγής.
«Η έρευνα ήταν ενδιαφέρουσα για να δει κανείς τα διαφορετικά επίπεδα περιπέτειας όταν πρόκειται για φαγητό από γενιά σε γενιά». Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του National Geographic.
Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι τα άτομα ηλικίας 25-40 ετών ήταν πιο τολμηρά στην κουζίνα στο σπίτι, δεν φέρονται το ίδιο όταν βρίσκονται στο εξωτερικό.
Οι millennials είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν σκόπιμα σε μια χώρα όπου το φαγητό είναι συναρπαστικό. Ωστόσο, όταν φτάσουν εκεί, είναι επίσης πιθανό να φάνε σε γνωστό εστιατόριο γρήγορου φαγητού.
Οι Gen Zs είναι πιθανότερο να μοιραστούν την αγάπη τους για φαγητό με τους γύρω τους. Τα τρία τέταρτα λένε ότι είναι γνωστό ότι εισάγουν νέα πιάτα στα μέλη της οικογένειας.
Όταν ρωτήθηκαν τι θεωρείται «περιπετειώδες» όταν τρώνε στο εξωτερικό, η απάντηση ήταν ίδια για όλους. Η παραγγελία κάτι ασυνήθιστου από το μενού που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ πριν.

Κορυφαία 10άδα των χωρών όπου οι Βρετανοί βρίσκουν το καλύτερο φαγητό

1. Ιταλία
2. Βρετανία
3. Ινδία
4. Ελλάδα
5. Γαλλία
6. Αμερική
7. Ισπανία
8. Μεξικό
9. Ταϊλάνδη
10. Κίνα

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης