Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανδρέας Μανδρίνος, πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Θεσ/νίκης: Το βάρος μας στρέφεται στο να δούμε μία κανονικότητα τον χειμώνα

Ανδρέας Μανδρίνος, πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Θεσ/νίκης: Το βάρος μας στρέφεται στο να δούμε μία κανονικότητα τον χειμώνα
Το 9μηνο του έτους, η κίνηση ήταν καλύτερη από πέρυσι

Για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν το α’ 9μηνο του έτους, καθώς και για την επόμενη ημέρα του τουρισμού στη βορειοελλαδίτικη πόλη μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ανδρέας Μανδρίνος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
«Το α’ 9μηνο του έτους όσον αφορά την κίνηση ήταν καλύτερη από πέρυσι. Από τον Μάιο και μετά ήταν πιο “στρωτή” και όσον αφορά αυτό που μας απασχολεί δεν είναι τόσο να μας καλύψει η κυβέρνηση κάποια πράγματα, αλλά πώς θα γίνει να αποκατασταθεί μία κανονικότητα.
Το βάρος μας δεν στρέφεται στο τι αποφασίζει η κυβέρνηση, όσο στο να δούμε μπροστά μας μία κανονικότητα όσον αφορά τον χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι την είδαμε, αλλά θέλουμε να δούμε αν θα υπάρξει μία έστω μίνι κανονικότητα τον χειμώνα για να μπορεί να ρολάρει η κατάσταση.
Όπως αντιλαμβάνεστε μας φοβίζει πάρα πολύ αυτό που περάσαμε πέρυσι και έτσι εκεί έχουμε στραμμένη την προσοχή μας περισσότερο, αν θα υπάρχει μια ομαλότητα και μία κίνηση και όχι στις ενέσεις από την κυβέρνηση», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.
«Το κυριότερο απ’ όλα που είχαμε και έχουμε τον χειμώνα συνήθως είναι οι εκθέσεις, τα συνέδρια. Αυτά στηρίζουν τον χειμώνα, και οι γιορτές. Αυτό το τρίγωνο στηρίζει τον χειμώνα. Και αυτή τη στιγμή δεν τα έχουμε αυτά, δεν ξέρουμε πώς θα κινηθεί.
Εχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση την αναπροσαρμογή των μέτρων όσον αφορά τα συνέδρια, έτσι ώστε να έρθουν πιο κοντά στα δεδομένα της σημερινής κατάστασης της πανδημίας. Το βλέπει πολύ σοβαρά αυτό το πράγμα η κυβέρνηση, γνωρίζει ότι οι αστικοί προορισμοί πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν τον χειμώνα αν δεν έχουν κίνηση από συνέδρια και από άλλες εκδηλώσεις.
Νομίζω ότι κάπου θα βρεθεί η χρυσή τομή για να υπάρξουν γιατί τον χειμώνα εκεί στηριζόμασταν», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μανδρίνος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης