Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άμεση αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών ζητά η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας

Άμεση αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών ζητά η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας
Μια χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια φαίνεται πιθανή
Οι ηγέτες της τουριστικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με το πόσο μακριά θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια αναθεώρηση που πρέπει να γίνει έως την 1η Οκτωβρίου, παρά τις αναφορές ότι τόσο το σύστημα της “λίστας” όσο και οι δοκιμές PCR θα μπορούσαν να καταργηθούν.
Μια χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια φαίνεται πιθανή, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει χθες το φθινοπωρινό και χειμερινό σχέδιο Covid και να υπόσχεται “σύντομα να καθορίσει ένα αναθεωρημένο πλαίσιο για τα διεθνή ταξίδια”.Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid δήλωσε στους βουλευτές την Τρίτη ότι ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps θα παρουσιάσει αλλαγές στο καθεστώς “το συντομότερο δυνατό”, οι οποίες θα “ικανοποιήσουν” όσους ζητούν την κατάργηση των περιορισμών και των τεστ PCR.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της AΒΤΑ (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων) Mark Tanzer, δήλωσε : “Η κυβέρνηση είναι ικανή να κάνει τη μία ημέρα τη μία δήλωση και την επόμενη το αντίθετο. Όσο πιο γρήγορα ανακοινωθεί μια χαλάρωση τόσο το καλύτερο”.
Ανώτερη πηγή από το χώρο των αερομεταφορών που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις υπέδειξε ότι η κυβέρνηση έδωσε “μια αίσθηση κατεύθυνσης και όχι μια σταθερή δέσμευση” για την άρση των περιορισμών, αλλά πρόσθεσε: “Περιμένουμε μια σημαντική αναθεώρηση”.

Τροποποιημένο σύστημα λιστών προτείνουν οι αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες βλέπουν οφέλη από τη διατήρηση ενός τροποποιημένου συστήματος σχετικά με τις λίστες. Εκπρόσωπος αεροπορικής εταιρείας δήλωσε: “Η βασική διαφοροποίηση είναι το πώς αντιμετωπίζετε τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους. Αυτό δεν αφορά μόνο τους επιβάτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα μπορούσαν να υπάρξουν οφέλη από τη διατήρηση του συστήματος, ώστε το πράσινο να σημαίνει “ελεύθερη είσοδο” για όλους, όχι μόνο για τους εμβολιασμένους”.
Η Βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τις καταλόγους κόκκινου-πορτοκαλί-πράσινου μέχρι την Πέμπτη.
Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, ο συνδυασμός της επανεξέτασης του συστήματος με την εν λόγω επανεξέταση της χώρας “θα φαινόταν φιλόδοξος”, αλλά πρόσθεσε: “Δεν περιμένουμε να περιμένουμε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για’αυτό. Έχουν όλα τα δεδομένα που χρειάζονται.

“Κινηθείτε γρήγορα”

“Το να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα ταυτόχρονα θα ήταν επωφελές. Οι αποσπασματικές αλλαγές δεν βοηθούν καθόλου τον κλάδο. Λέμε στην κυβέρνηση: “Κινηθείτε γρήγορα. Η αργία θα τελειώσει σύντομα. Ο κλάδος χρειάζεται να αποκατασταθεί η ροή της κυκλοφορίας το συντομότερο δυνατόν”. Νομίζουμε ότι το αντιλαμβάνονται αυτό τώρα.
“Θα μπορούσαν να πάρουν την απόφαση να καταργήσουν τα τεστ PCR ανά πάσα στιγμή. Δεν έχει νόημα το δημόσιο να ξοδεύει εκατομμύρια σε τεστ PCR που δεν αποφέρουν κανένα όφελος. Θα υπάρξει δραστηριότητα της βιομηχανίας για να το επιβάλει αυτό”.
Τέλος προειδοποίησε: “Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ασφαλείας τώρα. Η επανεξέταση και το τέλος της αργίας είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ο καγκελάριος έχει πει ότι η άδεια θα τελειώσει, αλλά αν η επανεξέταση κρατήσει τον τομέα κλειδωμένο, υπάρχει ισχυρή περίπτωση για κλαδική παράταση της άδειας.

Επιφυλακτικός ο Μπόρις Τζόνσον

Σε ερώτηση ενός πολίτη σχετικά με το πότε θα χαλαρώσουν οι αυστηροί ταξιδιωτικοί κανόνες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Downing Street χθες, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: ”Εκτιμώ ότι ο κόσμος είναι πολύ απογοητευμένος από τους ταξιδιωτικούς κανόνες, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την επανεισαγωγή του ιού και κυρίως για να ελέγξουμε τις νέες παραλλαγές όταν υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουν”.
Πρόσθεσε ότι είναι “λογικό” να ζητείται από τους ανθρώπους να κάνουν εξετάσεις όταν επιστρέφουν από διεθνείς διακοπές, λέγοντας ότι η κυβέρνηση “θα πει περισσότερα” για το θέμα “σύντομα”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης