Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Γαλλία εντάσσεται ξανά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών

Η Γαλλία εντάσσεται ξανά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών
Η συμμετοχή στο Atout France θα προωθήσει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ευφυΐα της αγοράς

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC), ο φορέας που ενώνει τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού 32 ευρωπαϊκών χωρών, καλωσόρισε τον Γαλλικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Atout France πίσω ως πλήρες μέλος.
Με την ETC να εργάζεται ακατάπαυστα τους τελευταίους μήνες για να στηριχθεί στην ισχυρή συσσωρευμένη ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη και να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάκαμψη του τομέα, η ένταξη της Atout France θα επιτρέψει και στα δύο μέρη να συγκεντρώσουν τους πόρους τους για να υποστηρίξουν περαιτέρω την ελκυστικότητα της Ευρώπης.
Εκτός από αυτό, η συμμετοχή στο Atout France θα προωθήσει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ευφυΐα της αγοράς. Καθώς και τον σχεδιασμό νέων προωθητικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας του τουρισμού στην Ευρώπη.
Η ένταξη της Γαλλίας στην ETC έρχεται σε μια συναρπαστική στιγμή για την χώρα.
Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Η Γαλλία στο μεταξύ θα φιλοξενήσει επίσης το ράγκμπι 2023 και το FIS Alpine World Πρωτάθλημα σκι.

Προώθηση όλων των Γαλλικών προορισμών το 2024

Σύμφωνα με πολλούς από τους στόχους της ETC για την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, το Παρίσι το 2024 θα επιδείξει δημιουργικότητα και χωρίς αποκλεισμούς ως προς τους χώρους. Ευνοώντας όχι μόνο τις πρωτεύουσες των παραδοσιακών αθλητικών χώρων αλλά και τα όμορφα ορόσημα του και τις πόλεις σε άλλα μέρη της Γαλλίας.
Καθώς ξεκινούν οι προετοιμασίες, η ETC και η Atout France σχεδιάζουν να συνεργαστούν στενά. Με στόχο να προωθήσουν τη Γαλλία και τους προορισμούς της. Και να υπερασπιστούν τους γαλλικούς προορισμούς για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη περιφερειών σε όλη τη χώρα.

Οι στρατηγικοί στόχοι της Atout France

Η συμμετοχή στην ETC θα υποστηρίξει επίσης στρατηγικούς στόχους της Atout France. Όπως:

  • Ενθάρρυνση του ευρωπαϊκού συντονισμού για την επιτάχυνση της ανάκαμψης.
  • Προώθηση και υποστήριξη της προόδου προς έναν πιο βιώσιμο, ανθεκτικό, καινοτόμο και ψηφιακό τουρισμό.
  • Την ανάπτυξη πρόσβασης σε δεδομένα και πληροφορίες.

“Η Atout France θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και βέλτιστες πρακτικές με εθνικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, λέει η Caroline Leboucher, διευθύνουσα σύμβουλος της.
Ο δρόμος για την ανάκαμψη χρειάζεται περαιτέρω συντονισμό και εναρμόνιση.
Είναι εξαιρετικά πολύτιμο να μπορείς να βασίζεσαι σε αυτήν την αλληλεγγύη. Και τη συλλογική κινητοποίηση για τη δημιουργία ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάκαμψης του τουρισμού στην Ευρώπη”.
“Καλωσορίζουμε την Atout France ξανά ως πλήρες μέλος του οργανισμού μας, δηλώνει ο πρόεδρος του ETC Luís Araújo.
Και μάλιστα σε μια εποχή που ο ρόλος της ETC στην προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού και στην υποστήριξη της ανάκαμψης του είναι πιο σημαντικός από ποτέ.
Η ένταξη της Atout France θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε προς ένα πιο φωτεινό, ισχυρότερο μέλλον για ταξίδια στην Ευρώπη, προς όφελος όλων των Ευρωπαίων.
Η Atout France συμμετέχει σε μια μακρά, ισχυρή λίστα των Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού από όλη την Ευρώπη. Με κοινό όραμα την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού.
Αυτή η ανακοίνωση θα επιτρέψει και στους δύο οργανισμούς να εργαστούν καλύτερα σε αυτόν τον κοινό στόχο”.

Η μεγάλη καμπάνια “Open to Europe”

Η ETC, τρέχει μια μεγάλη καμπάνια “Open to Europe”, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποστήριξη περισσότερων από 30 προορισμών και ταξιδιωτικών εμπορικών σημάτων.
Αυτή η κοινή εκστρατεία του κλάδου στοχεύει να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ότι τα ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια είναι δυνατά ξανά. Καθώς και να τους δώσει σαφείς και περιεκτικές πληροφορίες για να προγραμματίσουν το επόμενο ταξίδι τους.
Ταυτόχρονα, η ETC ενισχύει επίσης τους δεσμούς της με την ITB China ως στρατηγικό εταίρο το 2021, παρουσιάζοντας πληθώρα ευρωπαϊκών προορισμών σε εκείνους τους τουρίστες από την Κίνα που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μόλις το επιτρέψει η κατάσταση.
Αυτή είναι μια από τις πολλές προσπάθειες της ETC να προετοιμαστεί για τη διεθνή ανάκαμψη των ταξιδιών και του τουρισμού καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μαζεύουν ρυθμό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης