Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα ύψη τα κέρδη των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο

tags :
Στα ύψη τα κέρδη των ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία παραμένει εύθραυστη, αποφεύγοντας κάθε νέο εμπόδιο που έρχεται

Η παγκόσμια απόδοση των ξενοδοχείων βελτιώνεται μήνα με το μήνα. Αυτά είναι τα καλά νέα. Και η ανησυχία είναι αν θα παραμείνει έτσι.
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία παραμένει εύθραυστη, αποφεύγοντας κάθε νέο εμπόδιο που έρχεται.
Το νεότερο εμπόδιο είναι η παραλλαγή Delta, η οποία έχει προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων COVID σε πολλές περιοχές.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε στους Αμερικανούς να απαγορευτούν τα μη ουσιώδη ταξίδια στα κράτη μέλη της, μετά την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στις ΗΠΑ, καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν εκτός ορίων για τους περισσότερους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Ωστόσο, η ξενοδοχειακή βιομηχανία προχωράει.

Τα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται τα έσοδα

Σύμφωνα με το HotStats, η βελτίωση από μήνα σε μήνα είναι ενθαρρυντική. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται τα έσοδα τους.
Το RevPAR τον Ιούλιο του 2021 ήταν περισσότερο από 20 δολάρια υψηλότερο από τον προηγούμενο μήνα. Και τώρα είναι περισσότερο από 1.000% υψηλότερο από εκεί που ήταν τον Απρίλιο του 2020. Φθάνοντας το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης του ξενοδοχείου.
Η πληρότητα κλιμακώθηκε στο 60% το μήνα, συμβάλλοντας στην αύξηση των συνολικών εσόδων των ξενοδοχείων.
Εν τω μεταξύ, το εργατικό δυναμικό συνεχίζει να υποχωρεί. Αλλά καθώς τα ξενοδοχεία, ειδικά στις αγορές θέρετρων, ανεβαίνουν, η μισθοδοσία ανεβαίνει σταδιακά.
Στο Miami Beach η συνολική μισθοδοσία έφτασε τα 92 δολάρια ανά διαθέσιμο δωμάτιο τον Ιούλιο του 2021, μόνο 18 $ από το επίπεδο του Ιουλίου 2019 και 143% παραπάνω από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα υψηλότερα έσοδα βοηθούν στην αύξηση του ακαθάριστου λειτουργικού κέρδους, με τις ΗΠΑ να αγγίζουν τα 67 δολάρια το μήνα.

Η απόδοση στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, όπου στην ΕΕ το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο από αυτό των ΗΠΑ, η απόδοση των ξενοδοχείων συνεχίζει να ξεφτίζει.
Αυτό, ωστόσο, θα μπορούσε να αλλάξει λόγω της επιτυχούς διάθεσης των εμβολίων, η οποία έχει αυξήσει το συναίσθημα σε όλη την ήπειρο τόσο από ταξιδιώτες όσο και από επενδυτές.

Μέση Ανατολή

Μετά την πτώση των κερδών τον Φεβρουάριο του 2021 και τον Ιούνιο του 2021, το GOPPAR στην Μέση Ανατολή σημείωσε ανοδική πορεία τον Ιούλιο. Άγγιξε τα 29 δολάρια, μόλις 11% από το επίπεδο Ιουλίου 2019. Και πάνω από 1.900% υψηλότερα από τον Ιούλιο του 2020, όταν το GOPPAR έγινε αρνητικό.

Η Κίνα ηγείται στην Ασία

Στην Ασία, οι επιδόσεις της Κίνας ήταν συνεπείς. Το GOPPAR σημείωσε ανοδική πορεία μετά το πιο σκοτεινό του βάθος τον Φεβρουάριο.
Τώρα, από τον Ιούλιο του 2021, το GOPPAR είναι 2 δολάρια υψηλότερο από ό, τι ήταν τον Ιούλιο του 2019. Αυτό το εκπληκτικό κατόρθωμα πιθανόν να τροφοδοτείται από το γεγονός ότι τα κρούσματα COVID στη χώρα έχουν πέσει σχεδόν στο μηδέν μετά από μια έξαρση της πανδημίας.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης