Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους Βέλγους σύμφωνα με την TUI

Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους Βέλγους σύμφωνα με την TUI
Το αυξημένο ενδιαφέρον των Βέλγων ταξιδιωτών προκάλεσε εφέτος ένας αριθμός ευρωπαϊκών προορισμών

Στον νούμερο ένα προορισμό για τους Βέλγους αναδεικνύεται για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μπροστά από την Ισπανία, με τη Ρόδο να “χρίζεται” στον πιο δημοφιλή προορισμό, σύμφωνα με στοιχεία της TUI Βελγίου.
Το αυξημένο ενδιαφέρον των Βέλγων ταξιδιωτών προκάλεσε εφέτος ένας αριθμός ευρωπαϊκών προορισμών, ξεπερνώντας, μάλιστα, τον αριθμό των ταξιδιωτών του 2019.
Στο σύνολό τους τα ελληνικά και ισπανικά νησιά υποδέχθηκαν μεγάλο αριθμό Βέλγων παραθεριστών, με το νησί της Σαντορίνης να ξεχωρίζει με 50% περισσότερες κρατήσεις απ’ ότι το 2019. Ωστόσο, ο πιο δημοφιλής προορισμός στη βελγική αγορά αναδείχθηκε η Ρόδος, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα, την Κρήτη, την Κω και την Τενερίφη.
Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI Βελγίου, της νούμερο ένα ταξιδιωτικής εταιρίας στο Βέλγιο, η Ελλάδα συγκέντρωσε το 46% του συνολικού αριθμού των Βέλγων ταξιδιωτών, έναντι του 39%, που προσέλκυσε η Ισπανία.
Η Βουλγαρία (5%), η Ιταλία (4%) και η Πορτογαλία (3%) συμπληρώνουν τις πρώτες 5 χώρες για αεροπορικές διακοπές από τη βελγική αγορά, με πολύ πιο μέτρια ποσοστά.
Το γεγονός ότι τα ελληνικά νησιά μπόρεσαν να διατηρήσουν έναν πράσινο ή πορτοκαλί κωδικό για μεγάλο χρονικό διάστημα όσον αφορά τα στοιχεία μόλυνσης, εξηγεί σίγουρα αυτήν την επιτυχία της χώρας.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης