Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί χώρες από τη λίστα για ασφαλή ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαιρεί χώρες από τη λίστα για ασφαλή ταξίδια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε και επίσημα τις ΗΠΑ και άλλες πέντε χώρες από τη λίστα ασφαλών ταξιδιών σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε και επίσημα τις ΗΠΑ και άλλες πέντε χώρες από τη λίστα ασφαλών ταξιδιών σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου.
Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες, ιδιαίτερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς στα ταξίδια στην Ευρώπη.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έχουν αφαιρεθεί από τον προτεινόμενο ασφαλή κατάλογο το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, ο Λίβανος, το Μαυροβούνιο, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και οι ΗΠΑ.
Η τελευταία κίνηση της ΕΕ είναι ωστόσο μη δεσμευτική. Και τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να ορίσουν τους δικούς τους περιορισμούς στα σύνορα και κανόνες καραντίνας.
Το Συμβούλιο στηρίζει την απόφασή του στην «επιδημιολογική κατάσταση και τη συνολική ανταπόκριση στον COVID-19. Καθώς και την αξιοπιστία των διαθέσιμων πηγών πληροφοριών και δεδομένων».
Λαμβάνει επίσης υπόψη την αμοιβαιότητα, με άλλα λόγια το πώς οι χώρες αντιμετωπίζουν τους ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί η πίεση να αφαιρεθούν οι ΗΠΑ από τη λίστα. Κι αυτό, όχι μόνο λόγω των αυξανόμενων ποσοστών Covid αλλά και επειδή οι ΗΠΑ εξακολουθούν να απαγορεύουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από ευρωπαϊκές χώρες.
Η Νορβηγία, το Λιχτενστάιν, η Ελβετία και η Ισλανδία είναι ελεύθερες να καθορίσουν τους δικούς τους κανόνες για τα ταξίδια.
Ωστόσο οι παραπάνω ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΕ. Και να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς, όπως τα μέτρα καραντίνας.
Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ άνοιξαν ξανά τα σύνορα τους για αφίξεις από τις ΗΠΑ νωρίτερα το καλοκαίρι. Κι αυτό ήταν μια προσπάθεια να ενισχύσουν τον τουριστικό κλάδο τους, σε μια εποχή που τα ποσοστά Covid στις ΗΠΑ είχαν πέσει κατακόρυφα.

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης