Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι απειλεί την ανάκαμψη των εσωτερικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι απειλεί την ανάκαμψη των εσωτερικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Παρά την υψηλή ζήτηση, η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να μειώσει την εμπιστοσύνη ορισμένων ταξιδιωτών
Η άνοδος των περιπτώσεων COVID-19 θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη των εσωτερικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι.
Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της GlobalData.
«Παρά την υψηλή ζήτηση, η μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να μειώσει την εμπιστοσύνη ορισμένων ταξιδιωτών, τονίζει ο Γκας Γκάρντνερ αναλυτής Ταξιδίων και Τουρισμού στην GlobalData.
Με τα κρούσματα να αυξάνονται, οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν μια προσεκτική προσέγγιση ως προς τα καλοκαιρινά ταξίδια.
Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις που ετοιμάζονται για ένα πολυάσχολο καλοκαίρι θα μπορούσαν να βιώσουν ένα κύμα ακυρώσεων ή αναβολών.
Κάποιοι τουρίστες θα αποφύγουν τις πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές καθώς αυξάνονται τα περιστατικά, παρά την χαλάρωση των περιορισμών».
Για να ενισχύσουν τις κρατήσεις, πολλοί φορείς εισήγαγαν γενναιόδωρες πολιτικές επιστροφής χρημάτων.
«Οι ελκυστικές πολιτικές επιστροφής χρημάτων οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων για πολλούς χειριστές, λέει ο Γκας Γκάρντνερ.
Ωστόσο, η αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 θα μπορούσε να αρχίσει να επηρεάζει τα έσοδα τους.
Οι ταμειακές ροές θα μπορούσαν να «στεγνώσουν» για τους φορείς εκμετάλλευσης που επηρεάστηκαν από μεγάλο όγκο ακυρώσεων.
Τα έσοδα θα μπορούσαν να μειωθούν και οι οικονομικές δυσκολίες θα μπορούσαν να συνεχιστούν».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης