Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως διαμορφώνεται το μέλλον των επαγγελματικών ταξιδίων

Πως διαμορφώνεται το μέλλον των επαγγελματικών ταξιδίων
Οι επιχειρήσεις βασικών υπηρεσιών ήταν πιθανότερο να πουν ότι είχαν αντικαταστήσει όλα τα επαγγελματικά ταξίδια με εικονικές συναντήσεις (55%)

Η συντριπτική πλειοψηφία των βρετανικών επιχειρήσεων (93%) αντικατέστησε τα εσωτερικά επαγγελματικά ταξίδια με εικονικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έρευνα του Τμήματος Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας (DfT).
Η έρευνα διεξήχθη από την Ipsos Mori.

  • Σχεδόν οι μισές (44%) επιχειρήσεις είχαν αντικαταστήσει όλα τα ταξίδια.
  • Ποσοστό 41% αντικατέστησαν τα μισά ή περισσότερο και 8% λιγότερο από τα μισά.
  • Μόνο μία στις 14 – 7% των επιχειρήσεων δεν αντικατέστησε κανένα από τα ταξίδια.

Οι τύποι επιχειρήσεων που πιθανότατα αντικατέστησαν οποιοδήποτε επαγγελματικό ταξίδι τους με εικονικές συναντήσεις περιλάμβαναν:

  • Μεγάλες επιχειρήσεις (98%).
  • Μεσαίες επιχειρήσεις (97%).
  • Επιχειρήσεις στο Λονδίνο (84%).

Οι επιχειρήσεις βασικών υπηρεσιών ήταν πιθανότερο να πουν ότι είχαν αντικαταστήσει όλα τα επαγγελματικά ταξίδια με εικονικές συναντήσεις (55%).
Οι μεταποιητικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι δεν είχαν αντικαταστήσει κανένα επαγγελματικό ταξίδι με εικονικές συναντήσεις (16%).
Οι μισές επιχειρήσεις (50%) θεώρησαν ότι οι πλήρως εικονικές συναντήσεις αποτελούν επαρκή αντικατάσταση των επαγγελματικών ταξιδιών.
Ποσοστό (57%) συμφώνησε ότι οι συναντήσεις με συνδυασμό εικονικών και προσωπικών συμμετεχόντων ήταν το κατάλληλο υποκατάστατο των επαγγελματικών ταξιδιών. Ένας στους πέντε (20%) διαφώνησε.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις (58%) ήταν πολύ πιο πιθανό να συμφωνήσουν ότι οι συναντήσεις με μόνο εικονικούς συμμετέχοντες αποτελούν επαρκή αντικατάσταση των προσωπικών συναντήσεων.

Τι θα γίνει μετά την πανδημία

Η έρευνα του DfT υποδηλώνει ότι το ποσοστό των εργαζομένων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους αναμένεται να παραμείνουν σε γενικές γραμμές το ίδιο μετά την πανδημία.
Οι εταιρείες αναμένουν κατά μέσο όρο το 38% των εργαζομένων να ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, έναντι 40% πριν από την πανδημία. Μόλις το 1% των εταιρειών που ρωτήθηκαν από τον Ipsos Mori δήλωσαν ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα ταξιδέψει για συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
Τα δεδομένα DfT, ωστόσο, υποδηλώνουν ότι η συχνότητα των προσωπικών συναντήσεων αναμένεται να μειωθεί καθώς οι εικονικές συναντήσεις θα παραμείνουν στο μείγμα.
Τα δύο πέμπτα (41%) των εταιρειών δήλωσαν ότι αναμένουν να κάνουν λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια από ό,τι πριν από την πανδημία.
Πάνω από το ένα τέταρτο (27%) αναμένουν να κάνουν περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια (19 % κάπως περισσότερο, 8% πολύ περισσότερο).
Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) δήλωσαν ότι περίμεναν να κάνουν το ίδιο επίπεδο επαγγελματικών ταξιδιών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης