Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παγκόσμια ταξιδιωτική κάρτα για Covid-19 ζητούν οι επιβάτες αεροπλάνων

Παγκόσμια ταξιδιωτική κάρτα για Covid-19 ζητούν οι επιβάτες αεροπλάνων
Σχεδόν σε εννέα στους δέκα αρέσει η ιδέα της χρήσης μιας εφαρμογής για κινητά για την αποθήκευση των ταξιδιωτικών διαπιστευτηρίων τους

Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών έχουν βαρεθεί τη σύγχυση στα αεροδρόμια λόγω των υγειονομικών ελέγχων του Covid-19. Για το λόγο αυτό θέλουν να δουν ένα ενιαίο παγκόσμιο σύστημα.
Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) σε 4.700 ταξιδιώτες σε 11 αγορές.
Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο πιθανό να ταξιδέψουν επειδή “αγωνίζονται” να κατανοήσουν τους κανόνες και απαιτήσεις που σχετίζονται με τον Covid. Αυτό επηρεάζει την προθυμία τους να ταξιδέψουν:

  • Το 70% πίστευε ότι οι κανόνες και τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν μια πρόκληση για κατανόηση.
  • Το 67% θεώρησε τις δοκιμές στα πιστοποιητικά ως ταλαιπωρία.
  • Το 89% συμφώνησε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να τυποποιήσουν τις πιστοποιήσεις εμβολιασμών/δοκιμών.

«Αυτές οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης προς τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για την επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδιών.
Σχεδόν τα δύο τρίτα σκοπεύουν να συνεχίσουν τα ταξίδια τους μέσα σε λίγους μήνες από τον περιορισμό της πανδημίας. Για το επόμενο εξάμηνο το ποσοστό αγγίζει το 85%.
Για να αποφευχθεί το χάος στα αεροδρόμια και στις αρχές ελέγχου των συνόρων, οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνήσουν να αντικαταστήσουν τις hardcopy διαδικασίες με ψηφιακές λύσεις.
Σχεδόν σε εννέα στους δέκα αρέσει η ιδέα της χρήσης μιας εφαρμογής για κινητά για την αποθήκευση των ταξιδιωτικών διαπιστευτηρίων τους.

  • Το 87% υποστηρίζει ένα ασφαλές ψηφιακό σύστημα για τη διαχείριση των διαπιστευτηρίων υγείας.
  • Το 75% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή μόνο εάν έχει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων εμβολίου/δοκιμών.

Οι επιβάτες υποστηρίζουν σθεναρά τη χρήση μάσκας επί του σκάφους (83%) και την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων μάσκας (86%).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης