Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Άνοδος εσόδων για την Airbnb στο 2ο τρίμηνο του 2021

tags :
Άνοδος εσόδων για την Airbnb στο 2ο τρίμηνο του 2021
Το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με δύο χρόνια νωρίτερα

Αύξηση εσόδων κατά 300% για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε η Airbnb. Mάλιστα τα εν λόγω έσοδα ξεπέρασαν τα αντίστοιχα του 2ου τριμήνου του 2019 κατά 10%.
Το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με δύο χρόνια νωρίτερα. Η εταιρεία αποδίδει τη διαδοχική βελτίωση σε τρεις παράγοντες :

  • Tη συνεχιζόμενη δυναμική στη Βόρεια Αμερική.
  • Τη βελτίωση στα νούμερα της Ευρώπης.
  • Τους υψηλότερους μέσους ημερήσιους συντελεστές.

Η μετοχή της παρουσίασε έσοδα 1,3 δις. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας σημαντικά τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου του 2020.
«Ενώ οι συνθήκες δεν είναι ακόμη φυσιολογικές, ωστόσο η κατάσταση στα ταξίδια συνεχώς βελτιώνεται. Η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν, σε συνδυασμό με τα αυστηρά διαχειριζόμενα έξοδά μας, οδήγησαν την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι.
Οι διανυκτερεύσεις και οι εμπειρίες που πραγματοποιήθηκαν για το τρίμηνο ήταν 83,1 εκατομμύρια, φτάνοντας σχεδόν στο σύνολο το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Η ακαθάριστη αξία κρατήσεων ήταν άνω των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη κατά 37% από το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Οι ενεργές καταχωρίσεις σε μη αστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 8% από το πρώτο τρίμηνο του 2021 στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης