Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τέλος οι τουρίστες από ΗΠΑ και Ισραήλ μετά τις ταξιδιωτικές οδηγίες - Σοβαρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό

Τέλος οι τουρίστες από ΗΠΑ και Ισραήλ μετά τις ταξιδιωτικές οδηγίες - Σοβαρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό
Στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν ΗΠΑ και Ισραήλ εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα προκαλώντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στην ελληνική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Σε... ναυάγιο οδηγούνται τα σχέδια της κυβέρνησης για ανάκαμψη του τουρισμό και για κλείσιμο της «τρύπας» που προκλήθηκε το 2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΗΠΑ και Ισραήλ εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες αποτρέποντας τους πολίτες να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού. Πρόκειται για δύο χώρες με μεγάλες τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι εν λόγω αποφάσεις να προκαλούν σοβαρό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και μάλιστα στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 να φτάσουν στα 9 δισ. ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα έσοδα από τον κλάδο, την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, δεν θα είναι υψηλότερα από 6,5 δισ. ευρώ. Χαρακτηριστικό της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο τουριστικός κλάδος ήταν ότι το 2019 τα έσοδα ήταν της τάξης των 18,85 δισ. ευρώ, και όπως φαίνεται τα φετινά έσοδα δεν θα φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα, ούτε στο ευμενέστερο σενάριο.

Το Ισραήλ «βάφει» πορτοκαλί την Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Jerusalem Post, η Ελλάδα ενδεχομένως να περιλαμβάνεται στις χώρες, όπου θα τεθούν υπό αυστηρή ταξιδιωτική προειδοποίηση από την Παρασκευή (6/8/2021). Στην ίδια λίστα με την Ελλάδα θα μπουν επίσης ΗΠΑ, Ιταλία και Βουλγαρία.
«Εάν εγκριθεί η εν λόγω απόφαση, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ισραήλ από αυτές τις χώρες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Jerusalem Post.
Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις πορτοκαλί περιοχές, αλλά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα μόλις επιστρέψουν. Η καραντίνα είναι 14 ημερών αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να περιοριστεί στις 7 ημέρες με δύο αρνητικά PCR τεστ.

Σύσταση προς τους Αμερικανούς τουρίστες

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Τρίτης (3/8/2021), τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν -μεταξύ άλλων προορισμών- και στην Ελλάδα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στη λίστα που ανακοινώθηκε με τις χώρες που εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν και οι Παρθένες Νήσους και μια σειρά άλλων προορισμών, μεταδίδει το Reuters.
Στην κατηγορία 4 («αποφύγετε το ταξίδι») περιλαμβάνονται επίσης Λιβύη, Καζακστάν, Ανδόρρα, Μάλτα κ.ά.
Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης