Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι αφίξεις για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από ΕΕ και ΗΠΑ

Βρετανία: Χωρίς καραντίνα οι αφίξεις για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από ΕΕ και ΗΠΑ
Οι κανόνες για τις ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν μόνο για εκείνες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα της κυβέρνησης
Η χαλάρωση των περιορισμών καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο για ταξιδιώτες πλήρως εμβολιασμένους που φτάνουν από τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ στην πορτοκαλί λίστα, επιβεβαιώθηκε. Μαζί με την άρση της απαγόρευσης για διεθνείς κρουαζιέρες από την Αγγλία.
Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Twitter, γράφοντας: «Βοηθάμε στην επανένωση ανθρώπων που ζουν στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες με την οικογένεια και τους φίλους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από τις 2 Αυγούστου στις 4 το πρωί άνθρωποι από αυτές τις χώρες θα μπορούν να έρθουν στην Αγγλία από έναν πορτοκαλί προορισμό, χωρίς να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών «η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε σήμερα 28 Ιουλίου ότι οι επιβάτες που φτάνουν από πορτοκαλί χώρες και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην Ευρώπη (κράτη μέλη της ΕΕ, χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών καθώς και τις ευρωπαϊκές χώρες της Ανδόρας, του Μονακό και του Βατικανού) και στις ΗΠΑ δεν θα μπουν σε καραντίνα όταν εισέρχονται στην Αγγλία.
Αυτό είναι μέρος μιας σειράς νέων μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να συνεχίσουν να προωθούν την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών. Και περιλαμβάνονται στην δεύτερη αναθεώρηση σημείου ελέγχου Global Travel Taskforce».
Ενώ η χαλάρωση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τη βιομηχανία, η απόφαση είναι μονομερής. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι παραμένουν κλειστές για τους διεθνείς επισκέπτες.

Τι ισχύει για τις αφίξεις από Γαλλία

Οι κανόνες για τις ευρωπαϊκές χώρες ισχύουν μόνο για εκείνες που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα της κυβέρνησης.
Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από τη Γαλλία που είναι στην κατηγορία «amber-plus» θα εξακολουθούν να υποχρεούνται σε καραντίνα στο σπίτι για 10 ημέρες και να κάνουν δύο δοκιμές PCR.
Οι ηγέτες του κλάδου χαιρέτισαν τα νέα, αλλά ζήτησαν περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών και υποστήριξη για τον τομέα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης