Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως τα αεροδρόμια θα προσεγγίσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Πως τα αεροδρόμια θα προσεγγίσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Οι ηγέτες των αεροδρομίων αναγνωρίζουν ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν αφορά μόνο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) δίνει οδηγίες στα στελέχη αεροδρομίων για να προσεγγίσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό καθώς η βιομηχανία εισέρχεται σε ένα νέο περιβάλλον, μετά την πανδημία.
Η δεύτερη έκδοση του Εγχειριδίου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Αεροδρομίου εξετάζει πώς οι νέες τεχνολογίες και η ψηφιοποίηση των μη αυτόματων διαδικασιών μπορούν να οδηγήσουν σε νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων χωρητικότητας του αεροδρομίου.

Παρέχει συμβουλές σχετικά με τους τομείς:

  • Εστίασης της υιοθέτησης τεχνολογίας.
  • Προσέγγισης του ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Περιπτωσιολογικών μελετών.
  • Προκλήσεων και τις ευκαιριών που προσφέρει ο Covid-19.

Οι προκλήσεις για την αεροπορία

«Η κρίση του Covid-19 απαιτεί νέα συστήματα και διαδικασίες που είναι πιο αποτελεσματικές και άψογες, επιτρέποντας γρήγορη ανάκαμψη και μελλοντική ανάπτυξη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ACI World Luis Felipe de Oliveira.
Οι προκλήσεις για την αεροπορία είναι η διαχείριση θεμάτων υγείας, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ο περιορισμός του κόστους, η καλύτερη χρήση των πόρων και η αποτελεσματικότητα. Αυξάνοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και βελτιώνοντας την εμπειρία των επιβατών διατηρώντας την ασφάλεια.
Οι ηγέτες των αεροδρομίων αναγνωρίζουν ότι η επιχειρηματική επιτυχία δεν αφορά μόνο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
Η επιτυχία θα προέλθει από τη μετατροπή των δραστηριοτήτων των αερολιμένων, την προσαρμογή στους πελάτες, το προσωπικό, την κοινότητα. Αξιοποιώντας τις υπάρχουσες και νέες τεχνολογίες για την επίτευξη στρατηγικών στόχων και στόχους.
Η πανδημία μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ο καταλύτης για αλλαγή. Να προωθήσει δυναμικά καινοτομία καθώς και τις αλλαγές που απαιτούνται για την υποστήριξή της».
Το εγχειρίδιο έχει αναπτυχθεί από ειδικούς της μόνιμης επιτροπής ACI World Information Technology (IT).
Με στόχο την παροχή συγκεκριμένων και πρακτικών συμβουλών στα αεροδρόμια για να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν το ταξίδι τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης