Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Έργο “υπό εξέλιξη” το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας

Έργο “υπό εξέλιξη” το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας
Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid τέθηκε σε χρήση την 1η Ιουλίου, αλλά η ΕΕ έχει ορίσει την 12η Αυγούστου ως ημερομηνία έναρξης
Το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει «ένα έργο σε εξέλιξη» με τα κράτη μέλη να επιβάλλουν τους δικούς τους περιορισμούς.
Αυτό παραδέχθηκε ο γενικός διευθυντής της ΕΕ για την κινητικότητα και τις μεταφορές Henrik Hololei.
Ο Hololei αναγνώρισε ότι υπάρχουν «επιχειρησιακές προκλήσεις» λέγοντας: «Έχουμε μια πολύ καλή ιδέα τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουμε με προτάσεις”.
Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid τέθηκε σε χρήση την 1η Ιουλίου, αλλά η ΕΕ έχει ορίσει την 12η Αυγούστου ως ημερομηνία έναρξης.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η προτεραιότητα της ΕΕ παραμένει η επανεκκίνηση των ταξιδιών στην ΕΕ, ακολουθούμενη από τα ταξίδια στις ΗΠΑ και σε άλλες γείτονες χώρες.
Παραδέχθηκε μάλιστα ότι υπάρχον κάποιες λειτουργικές προκλήσεις. Η μεγάλη πρόκληση είναι η ανάγνωση του κωδικού QR – υπάρχουν σημεία συμφόρησης όπου αυτό ελέγχεται – και επίσης η επεξεργασία. Διαφέρει ανάλογα με το κράτος μέλος.
«Θα θέλαμε να δούμε αμοιβαία αναγνώριση, να αναγνωρίζεται αυτό το πιστοποιητικό από τους συνεργάτες μας. Δυστυχώς, οι ΗΠΑ έχουν μια εντελώς περιοριστική άποψη.
«Με το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχουμε συμφωνία σχετικά με το πιστοποιητικό. Η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ασταθής λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών Covid-19. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τώρα – ας δούμε τι λοιπόν τι αντίκτυπο θα έχει αυτό».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης