Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κωνσταντίνος Βεργίνας, δήμος Χίου: Η Χίος δεν είναι ένας τουριστικά κορεσμένος προορισμός

tags :
Κωνσταντίνος Βεργίνας, δήμος Χίου: Η Χίος δεν είναι ένας τουριστικά κορεσμένος προορισμός
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Χίου είναι ότι είναι ένα νησί “ζωντανό” όλο τον χρόνο
Για τη Χίο ως τουριστικό προορισμό, καθώς και για τις προσφορές που παρέχουν οι ξενοδόχοι του νησιού με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων ταξιδιωτών μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Κωνσταντίνος Βεργίνας, αντιδήμαρχος Τουρισμού της Χίου.
«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Χίου είναι ότι είναι ένα νησί “ζωντανό” όλο τον χρόνο. Οι Χιώτες πάντα ήταν φιλόξενοι, απλώς δεν είχαν δει τον τουρισμό ως μπίζνα, δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά σοβαρά με τον τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Η Χίος δεν έχει ξεφύγει τουριστικά, δεν είναι ένας κορεσμένος προορισμός. Δεν υπάρχει αυτή η άναρχη τουριστικά ανάπτυξη που έχει έρθει σε άλλα μέρη. Αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς και σε μία κατεύθυνση ενός προορισμού πολύ ποιοτικού, εναλλακτικού. Οσον αφορά τη φετινή περίοδο οι επισκέπτες θα περάσουν πολύ καλά. Το νησί δεν έχει πάρα πολύ κόσμο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε γύρω στο 30%-35% της πληρότητας. Το αισιόδοξο σενάριο αγγίζει το 50%. Δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το 45%-50% δυστυχώς. Η Χίος δουλεύει 12 μήνες τον χρόνο. Δεν έχουμε τουριστική περίοδο. Μπορεί η αμιγώς τουριστική σεζόν μας να είναι Ιούλιο-Αύγουστο, αλλά στην πραγματικότητα όλο τον χρόνο δεχόμαστε επισκέπτες», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Βεργίνας.
«Μπορώ να πω ότι η ποιότητα των υπηρεσιών κάθε χρόνο βελτιώνεται. Πλέον έχουν συσπειρωθεί οι επαγγελματίες του τουρισμού και κάνουν πολύ σωστές ενέργειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους σε συνεργασία με τον φορέα του τουρισμού και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, οπότε εδώ συνεχώς βελτιωνόμαστε. Φέτος, όπως και πέρυσι, οι παρεχόμενες υπηρεσίες παραμένουν οι ίδιες, αλλά σε αρκετά χαμηλότερες τιμές. Επίσης υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει συνωστισμός. Υπάρχουν προσφορές. Αυτό που “τρέχει” και είναι διαθέσιμο για όλους είναι η συνεργασία που έχουμε με την Attica Group. Εχει 30% έκπτωση σε όσους κάνουν 4 διανυκτερεύσεις τουλάχιστον», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Χίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης