Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Eurocontrol: Πότε ξεκινούν οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Ευρώπη

Eurocontrol: Πότε ξεκινούν οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Ευρώπη
Ο γενικός διευθυντής του Eurocontro επέκρινε την προσέγγιση της ΕΕ για διαπραγμάτευση επανάληψης πτήσεων προς τις ΗΠΑ
Οι πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αυτό προειδοποίησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού φορέα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol.
Ο Εϊμον Μπρέναν, γενικός διευθυντής του Eurocontrol, χαρακτήρισε τις ελπίδες για επικείμενη επανεκκίνηση της διατλαντικής κυκλοφορίας «λίγο φαντασίωση».
Και επέκρινε την προσέγγιση της ΕΕ για διαπραγμάτευση επανάληψης πτήσεων προς τις ΗΠΑ.
«Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ή μάλιστα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επανεκκίνηση, είπε μιλώντας σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Αεροπορίας της CAPA
Αυτή θα είναι προς το τέλος του Σεπτεμβρίου πριν ξεκινήσει ο Βόρειος Ατλαντικός».
Υπήρχε ενθουσιασμός στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με το χρόνο άρσης των διεθνών απαγορεύσεων ταξιδιού των ΗΠΑ. Και είπε πώς θα μπορούσαν να αρθούν «μέσα στις επόμενες ημέρες».
Ο Εϊμον Μπρέναν χαρακτήρισε τις ελπίδες για επικείμενη επανεκκίνηση της κυκλοφορίας προς τις ΗΠΑ ως «λίγο φαντασία αυτή τη στιγμή». Και επέμεινε πώς «το τέλος Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη μου εκτίμηση.
Υπάρχει πίεση από αερομεταφορείς όπως η British Airways. Αλλά αυτό που ακούμε και από τις δύο διαπραγματευτικές ομάδες (των ΗΠΑ και της ΕΕ) είναι ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη από καμία πλευρά».

Εκτιμήσεις για το άνοιγμα αγορών

Περιέγραψε τις προοπτικές για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων γενικότερα ως «καταστροφή», λέγοντας πώς για την Ασία, κοιτάζουμε τον Δεκέμβριο στην καλύτερη περίπτωση την επανεκκίνηση πτήσεων. Και μόνο σε ορισμένα σημεία του κόμβου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines Εντ Μπάστιαν, επανέλαβε την εκτίμηση του Εϊμον Μπρέναν.
Δηλώνοντας ότι η αεροπορική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη δεν θα επανεκκινήσει μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης