Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι προοπτικές για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι

Ποιες είναι οι προοπτικές για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι
Πολλές χώρες καταπολεμούν το Covid-19 κλείνοντας τα σύνορα τους
Οι προοπτικές για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι «θα μπορούσαν να είναι κάτω από το 23% των επιπέδων πριν από την πανδημία». Αυτό αποκαλύπτει η εταιρεία δεδομένων πτήσεων ForwardKeys.
Η Ευρώπη φαίνεται έτοιμη για ένα άλλο απογοητευτικό καλοκαίρι. Οι ισχυρότερες πηγές αγορών για ταξίδια σε μεσογειακούς προορισμούς είναι η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Οι τρέχουσες εξερχόμενες κρατήσεις ανέρχονται σε επίπεδα 37%, 42% και 24% του 2019 αντίστοιχα.
«Είναι πλέον σαφές ότι για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό είναι ένα όνειρο, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ForwardKeys Ολιβιέ Πόντι.
Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εν γένει, και ιδίως οι αεροπορικές εταιρείες, θα αντιμετωπίσουν πιο σημαντικές απώλειες. Πολλές χώρες καταπολεμούν το Covid-19 κλείνοντας τα σύνορα τους. Και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις.
Ωστόσο, ορισμένοι προορισμοί, ιδίως στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ακολουθούν μια εναλλακτική προσέγγιση».
Εν τω μεταξύ, η διάθεση εμβολίων παγκοσμίως αυξάνει τη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της TripAdvisor.
Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να μείνουν περισσότερο και να ξοδέψουν περισσότερα για τα ταξίδια τους από εκείνους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης