Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κατερίνα Καλαντζή, Περιφέρεια Ευρυτανία: Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς να συνδέσουμε τον αγροτουρισμό με τη γαστρονομία της περιοχής

Κατερίνα Καλαντζή, Περιφέρεια Ευρυτανία: Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς να συνδέσουμε τον αγροτουρισμό με τη γαστρονομία της περιοχής
Ανάγκη για προώθηση των τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες
Για την Ευρυτανία ως τουριστικό προορισμό, καθώς και για την ανάδειξη της αγροδιατροφής στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ορεινής και Δασικής Πολιτικής Ευρυτανίας, Κατερίνα Καλαντζή.
«Αν και η Ευρυτανία θεωρείται ένας προορισμός 4 εποχών κυριολεκτικά, τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε εναλλακτικό τουρισμό, έχουμε τουρισμό περιπέτειας, σημαντικός επίσης είναι ο θρησκευτικός τουρισμός και ιδιαίτερα τα ιστορικά μοναστήρια της περιοχής μας. Μπορεί να κάνει περιήγηση ο επισκέπτης τους καλοκαιρινούς μήνες στη λίμνη Κρεμαστών, που είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας για να μάθει ο κόσμος τις ομορφιές της Ευρυτανίας και τη λίμνη. Μπορεί να μην έχουμε θάλασσα, αλλά αντισταθμίζουμε τη θάλασσα με τη λίμνη, τα ποτάμια και τα τρεχούμενα νερά μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Καλαντζή.
«Η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με την κτηνοτροφία, την πρωτογενή παραγωγή, και τον τουρισμό είναι αλληλένδετα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες σε αυτό τον τομέα. Το θεωρούμε μεγάλο στοίχημα για εμάς να συνδέσουμε τον αγροτουρισμό με τη γαστρονομία της περιοχής. Οι επιχειρήσεις στον τομέα στην Ευρυτανία είναι μικρές. Οι τυροκομικές μονάδες κυρίως και κάποιες μεταποιητικές επιχειρήσεις σε προϊόντα κρέατος είναι έτοιμες και συμμετέχουν επιτυχώς σε αυτό το πρόγραμμα. Επίσης, προοπτική μεγάλη διαφαίνεται στη μελισσοκομία και στο μέλι ελάτης. Συμμετέχουν αυτές οι επιχειρήσεις στην αγροδιατροφική σύμπραξη Στερεάς Ελλάδος και σε μεγάλες εκθέσεις. Προωθούμε τα τυροκομικά, τα προϊόντα κρέατος και το μέλι, τα εμβληματικά προϊόντα μας. Για να προκύψουν αυτά τα προϊόντα και κυρίως τα γαλακτοκομικά και το κρέας πρέπει ο πρωτογενής τομέας και ειδικά αυτός της κτηνοτροφίας να καταστεί βιώσιμος και ανταγωνιστικός. Αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Είναι ενθαρρυντικό ότι νέα παιδιά ασχολούνται με την κτηνοτροφία και μπαίνουν στα προγράμματα νέων αγροτών. Μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε τους εναπομείναντες νέους στην περιοχή», τονίζει η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ορεινής και Δασικής Πολιτικής Ευρυτανίας.
«Είναι πολύ σημαντικό να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα στους επισκέπτες μας, διότι και υποδομές έχουμε σε όλους τους τομείς και οι υποδομές φιλοξενίας μας είναι πολύ ικανοποιητικές και η γαστρονομία της περιοχής μας είναι εξαιρετική», καταλήγει η Κατερίνα Καλαντζή.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης