Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα επαγγελματικά ταξίδια μετά τον Covid-19

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα επαγγελματικά ταξίδια μετά τον Covid-19
Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η απομακρυσμένη εργασία ανέβηκε στα ύψη στο 40% των συνολικών ωρών εργασίας κατά το lockdown

Με εικονικές συναντήσεις αναμένεται να αντικατασταθεί το 25% των ταξιδιών των Αμερικανών για επαγγελματικούς λόγους. Αυτό θα συμβεί ακόμα και όταν αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε έρευνα από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης L.E.K.Consulting.
“Οι εργασιακές συνήθειες και οι προσδοκίες έχουν αλλάξει με τρόπους που είναι πιθανό να διαρκέσουν και μετά το τέλος της πανδημίας”. Αυτό ανέφερε ο Manny Picciola, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.
Μεταξύ των βασικών ευρημάτων της έρευνας για τα επαγγελματικά ταξίδια περιλαμβάνονται:

  • Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η απομακρυσμένη εργασία ανέβηκε στα ύψη στο 40% των συνολικών ωρών εργασίας κατά το lockdown. Ενώ πολλοί επιστρέφουν τώρα στο χώρο εργασίας, πιστεύουν ότι η εργασία από το σπίτι παραμένει σημαντικό συστατικό της εβδομαδιαίας ρουτίνας τους. Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί προβλέπουν ότι θα επιδιώκουν εργασία από το σπίτι περισσότερο από μία ημέρα την εβδομάδα. Αυτό υποδηλώνει αύξηση άνω του 50% συγκριτικά με το 2019.
  • Οι Αμερικανοί είχαν ισχυρούς λόγους να θέλουν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας – και να μείνουν στο σπίτι. Το 53% είπε ότι ένας κορυφαίος λόγος που θα περάσουν περισσότερο χρόνο στο χώρο εργασίας είναι ότι αισθάνονται πιο παραγωγικοί εκεί. Ωστόσο ο κορυφαίος λόγος από του υπέρμαχους της εργασίας στο σπίτι ήταν η «ευελιξία» που προσφέρεται (τόσο στο χρόνο όσο και στην ενδυμασία).
  • Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο 4,2 ταξίδια το χρόνο πριν από τον COVID-19. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο ριζικών αλλαγών, ανέφεραν ότι αναμένουν να αξιολογήσουν τους λόγους ταξιδιού τους. Παράλληλα, θα αντικαταστήσουν έως και το 25% αυτών των ταξιδιών με εικονικές συναντήσεις.
  • Ορισμένοι εργαζόμενοι σε τεχνικούς τομείς, προβλέπουν μείωση των αναγκών τους για επαγγελματικά ταξίδια έως και 37%.
  • Σχεδόν το 32% ανέμενε ότι ορισμένοι συνηθισμένοι τύποι συναντήσεων (π.χ. παρουσιάσεις πελατών, συνεργατικά εργαστήρια) θα αντικατασταθούν τουλάχιστον εν μέρει από βιντεοδιάσκεψη μετά την κρίση.

Πηγή: www.tourismotoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης