Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Όχι στην καραντίνα Βρετανών ταξιδιωτών» συνιστά το WTTC στην ΕΕ

«Όχι στην καραντίνα Βρετανών ταξιδιωτών» συνιστά το WTTC στην ΕΕ
Γαλλία και Γερμανία βάζουν μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες
«Με περισσότερο από το 60% των Βρετανών ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν ταξίδια χωρίς καραντίνα στην ΕΕ.
Αυτό δήλωσε η Βιρτζίνια Μεσσίνα, Ανώτερη Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).
Οι καραντίνες δεν είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19. Και δεν υπάρχει λόγος να επανεισαχθούν. Κι αυτό λόγω των αυξανόμενων ποσοστών εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Γαλλία και Γερμανία βάζουν μπλόκο στους Βρετανούς τουρίστες

Ήδη, συντονισμένη και αυστηρότερη προσέγγιση για τα ταξίδια από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Βρετανία, για την από κοινού αντιμετώπιση της μετάλλαξης “Δέλτα” του κορωνοϊού ζητούν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν οι ταξιδιώτες από την Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα. Αντίθετα η Πορτογαλία και η Ισπανία, που εξαρτώνται από τους Βρετανούς τουρίστες, δεν θέλουν την επιβολή καραντίνας.

Οι αγορές που θα πληγούν περισσότερο

Η Βιρτζίνια Μεσσίνα επισημαίνει τις απώλειες στις οικονομίες των χωρών που στηρίζονται σε Βρετανούς τουρίστες.
Όπως υπογραμμίζει “η επιβολή καραντίνας σε ολόκληρη την ΕΕ θα σβήσει κάθε ελπίδα για επιστροφή σημαντικών θερινών ταξιδιών που είναι μια κρίσιμη εποχή για τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.
Αυτό θα πλήξει σημαντικά τις οικονομίες αυτών των χωρών, όπως η Γερμανία, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά πηγών.
Θα αποτελούσε επίσης σημαντικό οικονομικό πλήγμα σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Μάλτα, όπου το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης η μεγαλύτερη αγορά πηγής. Καθώς και η Ιταλία, όπου η καραντίνα επέστρεψε πρόσφατα για εισερχόμενους Βρετανούς ταξιδιώτες.”

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης