Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιάννης Τρουπής, Επιμελητήριο Αρκαδίας: Βοηθάμε την επιχειρηματικότητα να βγει από το τέλμα

Γιάννης Τρουπής, Επιμελητήριο Αρκαδίας: Βοηθάμε την επιχειρηματικότητα να βγει από το τέλμα
Δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις το άνοιγμα που θα ήθελαν
Για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98.9, ο Γιάννης Τρουπής, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Προσπαθούμε παντοιοτρόπως να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα να βγει από το τέλμα. Όπως έχουμε αναφέρει πάλι, δυστυχώς γύρω στο 12%-15% των ελληνικών επιχειρήσεων έχει προσβασιμότητα στην τράπεζα. Κι όταν λέω προσβασιμότητα εννοώ με διαδικασίες εύκολες και γρήγορες να έχουν δανειοδότηση. Από κει και πέρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με κάποιους που δεν μπορούσαν. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στο μέτρο που μπορούμε κι εμείς να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να βρεθεί η φόρμουλα κι αυτοί οι άνθρωποι να βοηθηθούν από το τραπεζικό σύστημα. Αυτό κάνουμε, είμαστε κοντά στα μέλη μας», επισημαίνει ο Γιάννης Τρουπής.
«Η οικονομία άνοιξε και είμαστε σε μία φάση που ανοίγει σταδιακά. Δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις το άνοιγμα που θα ήθελαν. Είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα ότι από τα μέσα Ιουνίου και μετά οι δείκτες του τουρισμού να ανέβουν. Και μιας και είναι η εστίαση και ο τουρισμός η ατμομηχανή στην Ελλάδα, όλα τα παρελκόμενα επαγγέλματα, μεταποίηση, μεταφορά, υπηρεσία κ.λπ., όλα περιμένουν την ατμομηχανή, τον τουρισμό, να τραβήξει τα βαγόνια του για να έχουμε εισοδήματα και να σταματήσει πλέον η κυβέρνηση να βοηθάει, να σταθούμε στα πόδια μας και να ορθοποδήσουμε», λέει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
«Την τελευταία εβδομάδα είμαστε σε επαφή με τον κύριο Λαμπρόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, για ένα αίτημα σε συνέχεια του βίντεο που έχουμε δημιουργήσει, ώστε να κάνουμε δράσεις για την Αρκαδία με τρία fam trips τουριστικού χαρακτήρα κι ένα fam trip γαστρονομικού χαρακτήρα. Αυτές είναι οι προσπάθειες να προσελκύσουμε κόσμο στην όμορφη και μεγάλη Αρκαδία μας», καταλήγει ο Γιάννης Τρουπής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης