Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Στα κάγκελα” οι ηγέτες της βιομηχανίας για την “πράσινη” λίστα - Σοκ η απομάκρυνση της Πορτογαλίας

“Στα κάγκελα” οι ηγέτες της βιομηχανίας για την “πράσινη” λίστα - Σοκ η απομάκρυνση της Πορτογαλίας
Η απόφαση ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο
Σοκαρισμένοι και θυμωμένοι είναι οι ηγέτες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει την Πορτογαλία από τον πράσινο κατάλογο προορισμών.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση της απόφασης. Αλλά τα ανώτερα στοιχεία του κλάδου ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών νωρίτερα.
Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε ότι οι υπουργοί ενήργησαν λόγω του αυξανόμενου ποσοστού θετικότητας στην Πορτογαλία και ανησυχιών για μια νέα μετάλλαξη του Covid-19.
“Υπάρχει ένα είδος μετάλλαξης από το Νεπάλ της λεγόμενης ινδικής παραλλαγής που έχει εντοπιστεί και απλά δεν γνωρίζουμε τη δυνατότητα να είναι μια μετάλλαξη που καταστρέφει το εμβόλιο”, τόνισε.
Υπήρχαν ελπίδες ότι η πράσινη λίστα θα επεκταθεί. Αντ ‘αυτού, είναι κατανοητό ότι δεν υπήρξαν προσθήκες. Και η Πορτογαλία, ο μόνος σημαντικός ευρωπαϊκός προορισμός διακοπών στη λίστα, καταργήθηκε.
«Αυτή η απόφαση σοκ για την προσθήκη της Πορτογαλίας στον πορτοκαλί κατάλογο είναι ένα τεράστιο πλήγμα για εκείνους που βρίσκονται στην Πορτογαλία, δήλωσε ο Γιόχαν Λούντγκρεν διευθύνων σύμβουλος της EasyJet.
Καθώς και εκείνους που έχουν κάνει κράτηση για επανένωση με τους αγαπημένους τους ή για ένα διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι.
Το να μην προσθέτουμε άλλες χώρες στην πράσινη λίστα όταν τα περισσότερα από τα ποσοστά μόλυνσης της Ευρώπης βρίσκονται σε πτωτική τάση και πολλά μέρη έχουν ποσοστά μόλυνσης κάτω από εκείνο του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως οι Βαλεαρίδες και η Μάλτα, δεν έχει νόημα.
Αυτή η απόφαση ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ ο ευρωπαϊκός στόλος μας προετοιμάζεται για το καλοκαίρι καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανοίγουν ταξίδια, η βρετανική κυβέρνηση καθιστά αδύνατο για τις αεροπορικές εταιρείες να σχεδιάζουν».
«Είναι απογοητευτικά νέα για τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες μας ότι η Πορτογαλία θα προστεθεί στον πορτοκαλί κατάλογο από την επόμενη εβδομάδα, ενώ δεν ανοίγονται περαιτέρω προορισμοί για πράσινα ταξίδια», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Γκατγουικ Στιούαρτ Γουίνγκετ.
Η επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC), Βιρτζίνια Μεσσίνα, εξέφρασε «τεράστια απογοήτευση. Υπάρχουν τόσες πολλές χώρες με παρόμοια επίπεδα εμβολιασμού και χαμηλά ποσοστά μόλυνσης όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι ΗΠΑ και η Μάλτα, στις οποίες τα ταξίδια πρέπει να αποκατασταθούν αμέσως».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης