Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αποτρέπει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές

Τι αποτρέπει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές
Η κατηγοριοποίηση προορισμών οδηγεί τους περισσότερους ανθρώπους στην απόφαση να κάνουν διακοπές στη Βρετανία παρά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος
Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη του Ηνωμένου Βασιλείου αποτρέπει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Η κατηγοριοποίηση προορισμών οδηγεί τους περισσότερους ανθρώπους στην απόφαση να κάνουν διακοπές στη Βρετανία παρά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος.
Αυτό αποκαλύπτει ανάλυση της εταιρείας έρευνας αγοράς Mintel.
Η ανακοίνωση του συστήματος τον Απρίλιο συνέβαλε στη μείωση του ποσοστού ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2021, αναφέρει η Mintel.

Αλλαγή του κλίματος για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Μια προηγούμενη έρευνα τον Ιανουάριο διαπίστωσε ότι οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου «εξακολουθούν να είναι αρκετά αισιόδοξοι για τα διεθνή ταξίδια το 2021. Και οι περισσότεροι σχεδιάζουν να πάνε στο εξωτερικό στις διακοπές τους φέτος».
Η Mintel υπογραμμίζει τώρα πώς «η εισαγωγή των ξενοδοχείων καραντίνας, οι δοκιμές PCR για όλες τις αφίξεις και χωρίς σαφήνεια σχετικά με την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών έχουν κάνει τους περισσότερους ταξιδιώτες να αλλάξουν γνώμη για διακοπές στο εξωτερικό».

Ποιοι ταξιδιώτες επηρεάστηκαν περισσότερο

Σύμφωνα με την έρευνα «η ανακοίνωση του συστήματος φωτεινών σηματοδοτήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τάραξε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών. Ιδίως μεταξύ των ταξιδιωτών άνω των 55 ετών που είναι πιο πιθανό να περιμένετε μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί».
Πολλοί από αυτούς που σχεδιάζουν διακοπές δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση και δεν ξέρουν πότε θα το κάνουν.
Στα μέσα Απριλίου, μόνο ένας στους πέντε (21%) από αυτούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είχαν κάνει κράτηση για διακοπές.

Σχεδιάζουν «διακοπές μιας ζωής»

Ωστόσο, η Mintel βρήκε σημαντική αύξηση στο ποσοστό αυτών που σχεδιάζουν «διακοπές μιας ζωής», όταν επιστρέψει η κανονικότητα.
Τώρα το 17% σκοπεύουν να κάνουν ένα ταξίδι ταξιδιού στο εξωτερικό ως «διακοπές μιας ζωής», σε σύγκριση με το 10% σε μια έρευνα πριν από την πανδημία τον Νοέμβριο του 2018.
«Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη έχει κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να αλλάξουν γνώμη για ταξίδια στο εξωτερικό, λέει ο Μάρλοες ντε Βριζ, αναπληρωτής διευθυντής ταξιδιών της Mintel.
Ο αριθμός των κρατήσεων για εγχώριες διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να αυξάνεται.
Όσοι εξακολουθούν να είναι ανοιχτοί για ταξίδια στο εξωτερικό περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Εάν οι δημοφιλείς προορισμοί μπουν στην “πράσινη” λίστα, αυτό θα απελευθερώσει ένα σημαντικό μερίδιο της ζήτησης».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης