Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρίνα Σπυριδάκη, Aegean: Φέτος χτίσαμε ένα δίκτυο με έμφαση στην περιφέρεια

tags :
Μαρίνα Σπυριδάκη, Aegean: Φέτος χτίσαμε ένα δίκτυο με έμφαση στην περιφέρεια
Οι πληρότητες στις πρώτες πτήσεις για την εποχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένες
Για τη στρατηγική που ακολουθεί τη φετινή σεζόν η Aegean, καθώς και για τους αστάθμητους παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την καλοκαιρινή περίοδο μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98.9, η Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager της Aegean Airlines.
«Τις προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε στις πρώτες τρεις περιφερειακές βάσεις μας που ξεκινούν το θερινό πρόγραμμα σε Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο για να υποδεχτούμε τους πρώτους επισκέπτες από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού και να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα των τακτικών απευθείας πτήσεων της Aegean για τη φετινή τουριστική περίοδο. Εκπλαγήκαμε ευχάριστα γιατί οι πληρότητες στις πρώτες πτήσεις για την εποχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένες και ήταν το πρώτο θετικό μήνυμα για τη φετινή χρονιά, που, αν και ξεκινάει αργά, θα πάρει λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να δώσει όλη της τη δυναμική, υπάρχει μια γενικευμένη προσδοκία ότι θα πάει καλύτερα», επισημαίνει η Μαρίνα Σπυριδάκη.
«Τις 3-4 τελευταίες εβδομάδες αρχίζουμε και βλέπουμε κρατήσεις να πραγματοποιούνται, άρα οι πρόθεση ταξιδιού γίνεται βεβαιότητα για ταξίδι τόσο τώρα σταδιακά, όσο και από τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου, από τον Αύγουστο και μετά. Επομένως βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις, είναι ενθαρρυντικές, κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ελβετία. Η Αγγλία ενώ είχε δώσει καλά μηνύματα, έχει “κάτσει” λίγο λόγω του ότι περιμένουμε να “πρασινίσουμε”. Υπάρχουν τα πρώτα βεβαιωμένα θετικά μηνύματα», τονίζει η Corporate Affairs Manager της Aegean Airlines.
«Εμείς τοποθετηθήκαμε με το θερινό δίκτυο, κάνοντας μία μεγάλη επένδυση στην περιφέρεια. Διαβάσαμε, ας πούμε, τον επιβάτη της περασμένης χρονιάς, διαπιστώσαμε ότι θέλει να μεταβαίνει απευθείας χωρίς μετεπιβιβάσεις στον προορισμό, να αποφεύγει συχνούς συνδυασμούς προορισμών, να επιλέγει προορισμούς με χαμηλούς επιδημιολογικούς δείκτες και έτσι χτίσαμε ένα δίκτυο με έμφαση στην περιφέρεια», συμπληρώνει η Μαρίνα Σπυριδάκη.
«Δεν είμαστε αλώβητοι, οι ζημιές που καταγράφονται είναι σημαντικές και θα καταγράφονται και για το 2021, ωστόσο, και μετά την ΑΜΚ, αλλά και με το πώς θεωρούμε ότι θα εξελιχθεί η χρονιά, πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουμε σταδιακά να βλέπουμε την έξοδο από την κρίση. Σίγουρα βγαίνουμε πολύ πιο ώριμοι, πιο δυνατοί, πιο ανθεκτικοί, πολύ πιο ευέλικτοι και είναι όλα αυτά στοιχεία που χρειάζονται για την επόμενη ημέρα. Μία επόμενη ημέρα που η Aegean έχει ήδη ξεκινήσει με τα αεροσκάφη που παρήγγειλε και συνεχίζει να παραλαμβάνει», καταλήγει η Corporate Affairs Manager της Aegean Airlines.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης