Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Που θα κυμανθούν τα έσοδα της ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2021

Που θα κυμανθούν τα έσοδα της ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2021
Ο όγκος συναλλαγών του κλάδου μειώθηκε κατά 69% το 2020 σε 8,5 δισ. ευρώ από την κορυφή των 27,1 δισ. ευρώ το 2019

Σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας αναμένεται να επηρεάσουν τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2021.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μελέτης της HVS, τα έσοδα θα μπορούσαν να μειωθούν έως και 50% κατά τη διάρκεια του έτους.
Ο όγκος συναλλαγών του κλάδου μειώθηκε κατά 69% το 2020 σε 8,5 δις ευρώ από την κορυφή των 27,1 δις ευρώ το 2019.
Ωστόσο, το ποσοστό ήταν υψηλότερο από τα 3,1 δις ευρώ που καταγράφηκαν το 2009 μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο κύκλος εργασιών στα ευρωπαϊκά καταλύματα αυξήθηκε κατά 28% μέχρι στιγμής το 2021. Ωστόσο παραμένει 39% κάτω από το υψηλό του 2019.
Η μελέτη αποδίδει τη δυνητικά δυσοίωνη πρόβλεψη της στο γεγονός ότι ο κλάδος της φιλοξενίας θα είναι από τους τελευταίους που θα ανακάμψουν από την πανδημία.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις του κλάδου

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι κοινωνικές αποστάσεις είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις του κλάδου.
Προβλέπει ότι τα επόμενα χρόνια, τα επαγγελματικά ταξίδια θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 10% έως 30%.
Περισσότερο από το 48% του ετήσιου όγκου συναλλαγών της ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2020 καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο.
Ο όγκος συναλλαγών μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν 2,7 δις ευρώ, 2,5% υψηλότερος από το 2019. Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ο αριθμός των συναλλαγών μειώθηκε κατά 66% σε 291 για ολόκληρο το έτος.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κάνουν τις προοπτικές ζοφερές

Ενώ οι ενδιαφερόμενοι ελπίζουν για ανάκαμψη αυτό το καλοκαίρι, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κάνουν τις προοπτικές μάλλον ζοφερές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Allianz, ο ευρωπαϊκός ανεξάρτητος ξενοδοχειακός τομέας θα ανακτήσει μόνο το ένα τέταρτο των μειώσεων του 2020 αυτό το καλοκαίρι.
Εάν παραμείνουν περιορισμοί μέχρι το καλοκαίρι, η Goldman Sachs προβλέπει ότι η Νότια Ευρώπη θα χάσει έως και το 1,3% της αύξησης του ΑΕΠ της. Ωστόσο, με την σταδιακή άρση των περιορισμών της περιοχής, η ζήτηση θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά.
Ο ετήσιος κύκλος εργασιών διαμονής για το 2021 θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 28% στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Euler Hermes. Αλλά θα εξακολουθεί να είναι περίπου 39% χαμηλότερο από το υψηλό του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης