Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου, δήμαρχος Κασσάνδρας: Στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε τη σεζόν

tags :
Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου, δήμαρχος Κασσάνδρας: Στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε τη σεζόν
«Η Χαλκιδική είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας»
Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος στην κατεύθυνση της ανάδειξης των αρχαιοτήτων της περιοχής, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου.
«Η Χαλκιδική είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Ο δήμος Κασσάνδρας μπορεί και προσφέρει ό,τι τουρισμό θέλει ο καθένας, είτε θέλει ήρεμο τουρισμό, είτε θέλει έντονη νυχτερινή ζωή, είτε θέλει να ασχοληθεί με ιστορικό, αρχαιολογικό ή θρησκευτικό τουρισμό. Σαφώς έχουμε ωραία θάλασσα, ωραίες ακτές, αλλά θα πρέπει να μάθουμε οι Έλληνες ότι δεν δίνει ο δήμος Κασσάνδρας μόνο αυτό που δίνει ο Θεός, τον ήλιο και τη θάλασσα που είναι δωρεάν. Έχουμε ιστορία πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική.
»Το να γίνει η ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως καταλαβαίνετε. Αρχίζουμε ένα-ένα τα βήματα γιατί δεν είχαν γίνει βήματα συνεργαζόμαστε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Πέρυσι δειλά-δειλά κάναμε την πρώτη συνεργασία στην Νέα Φώκαια, στον Πύργο τον Βυζαντινό. Τώρα είμαστε στη διαδικασία να αναδείξουμε το Ιερό του Ποσειδώνα στο Ποσείδι, που είναι ένας υπέροχος τόπος, ένας αρχαιολογικός χώρος δίπλα και πάνω στη θάλασσα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
«Έχουμε μία ιαματική πηγή στην Αγία Παρασκευή και έχει αξιοποιηθεί, είναι σαν πεντάστερο ξενοδοχείο, το οποίο το διαχειρίζεται η ΚΕΔΗΚ, η επιχείρηση του δήμου και τα τελευταία χρόνια έχει απίστευτη άνοδο. Και το τρίτο κομμάτι που μας ενδιαφέρει είναι οι περιπατητικές διαδρομές μέσα στο βουνό. Στόχος είναι να επιμηκύνουμε τη σεζόν. Έχουμε αρκετά ναυάγια εδώ. Ξεκινήσαμε μία συνεργασία με την εταιρεία που έκανε το Μουσείο στην Αλόννησο. Είμαστε σε μία διαδικασία να αναπτύξουμε ένα καταδυτικό πάρκο. Θα πρέπει όλοι να μάθουν την Κασσάνδρα όχι μόνο για τη θάλασσα και τον ήλιο», τονίζει η Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourimstoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης