Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πάνω από 700 εκατ. λίρες οι χειμερινές απώλειες της EasyJet

tags :
Πάνω από 700 εκατ. λίρες οι χειμερινές απώλειες της EasyJet
Τα συνολικά έσοδα του ομίλου για τη χειμερινή περίοδο μειώθηκαν κατά 90% σε 235 εκατομμύρια λίρες
Η EasyJet αναμένει χειμερινές απώλειες άνω των 700 εκατομμυρίων λιρών καθώς προετοιμάζεται να αυξήσει τις δραστηριότητες της για να καλύψει τη θερινή ζήτηση.
Η απώλεια προ φόρων υπολογίζεται μεταξύ 690 εκατομμυρίων και 730 εκατομμυρίων λιρών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου.
Σε ενημέρωση συναλλαγών, περιγράφεται από τον βρετανικό φορέα προϋπολογισμού ως “ελαφρώς καλύτερη από τις προσδοκίες”.
Ο αριθμός επιβατών για τους έξι μήνες έως τις 31 Μαρτίου μειώθηκε κατά 89% από έτος σε έτος σε 4,1 εκατομμύρια, καθώς η χωρητικότητα μειώθηκε στα 6,4 εκατομμύρια θέσεις.

Πτώση στα χειμερινά έσοδα

* Τα συνολικά έσοδα του ομίλου για τη χειμερινή περίοδο μειώθηκαν κατά 90% σε 235 εκατομμύρια λίρες.
* Τα έσοδα των επιβατών μειώθηκαν 91% σε 165 εκατομμύρια λίρες.
* Τα βοηθητικά έσοδα υποχώρησαν 87% σε 70 εκατομμύρια λίρες.
* Η αεροπορική εταιρεία ακολούθησε ένα “πειθαρχημένο πρόγραμμα πτήσης” τη διάρκεια του χειμώνα. Και συνεχίζει να υφίσταται σημαντική αναδιάρθρωση και μείωση του κόστους.

Σημαντική ευελιξία για την αύξηση της χωρητικότητας

Μόνο το 20% της χωρητικότητας πριν από την πανδημία του 2019 αναμένεται να μεταφερθεί το τρέχον τρίμηνο.
“Με την προσδοκία ότι τα επίπεδα χωρητικότητας θα αρχίσουν να αυξάνονται από τα τέλη Μαΐου και μετά, όπως αναφέρει η EasyJet.
Διατηρούμε σημαντική ευελιξία για την αύξηση της χωρητικότητας γρήγορα. Ανάλογα με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Καθώς και την αναμενόμενη ζήτηση σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μας δίκτυο”.

Ρευστότητα 2,9 δις λιρών

Η EasyJet έχει πρόσβαση σε ρευστότητα 2,9 δις λιρών. Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 5,5 δις λίρες από την έναρξη της πανδημίας.
Ο αερομεταφορέας είναι “σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την ανάκαμψη του ταξιδιού, μόλις οι περιορισμοί χαλαρώσουν”.
Ένα μειωμένο πρόγραμμα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μεγάλο μέρος του τρέχοντος τριμήνου.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι “είναι έτοιμη να αυξήσει τις δραστηριότητές μας για να ταιριάξει με το επίπεδο ζήτησης που βλέπουμε στην αγορά”.
Οι επιπτώσεις των περικοπών κόστους θα υποστηρίξουν βελτιωμένα περιθώρια. Και θα μειώσουν την εποχικότητα για το μέλλον.
«Η EasyJet έχει διατηρήσει μια πειθαρχημένη προσέγγιση για πτήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού μας έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Γιόχαν Λούντγκρεν.
Με αποτέλεσμα την απώλεια του πρώτου εξαμήνου και την καύση μετρητών καλύτερα από τις προσδοκίες.
Συνεχίζουμε να έχουμε πρόσβαση σε σημαντικά επίπεδα ρευστότητας παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα κόστους-εξόδου της EasyJet. Αυτό συνεχίζει να προσφέρει οφέλη κόστους και απόδοσης. Όλα αυτά μας τοποθετούν καλά στον δρόμο για την ανάκαμψη.
Χαιρετίζουμε την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι τα διεθνή ταξίδια είναι σε καλό δρόμο. Και ότι θα ανοίξουν ξανά όπως είχε προγραμματιστεί στα μέσα Μαΐου.
Η EasyJet ιδρύθηκε για να κάνει τα ταξίδια προσβάσιμα για όλους. Και συνεπώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση. Για να διασφαλίσουμε ότι το κόστος των απαιτούμενων δοκιμών μειώνεται.
Ώστε να μην κινδυνεύει να “γυρίσει πίσω το ρολόι” και να κάνει το ταξίδι πολύ ακριβό για ορισμένους.
Έχουμε τη λειτουργική ευελιξία για να αυξήσουμε γρήγορα τις πτήσεις. Kαι να προσθέσουμε προορισμούς για να καλύψουμε τη ζήτηση”.
Τα πλήρη αποτελέσματα για τους έξι μήνες που λήγουν στις 31 Μαρτίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 20 Μαΐου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης