Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριo στην μετά-COVID εποχή

tags :
Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριo στην μετά-COVID εποχή
Οι κάτοχοι του Ιαπωνικού διαβατηρίου έχουν πρόσβαση 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο χωρίς βίζα
Το ισχυρότερο διαβατήριο στην μετά-COVID εποχή παρουσιάζει Henley Passport Index. Με τους εμβολιασμούς COVID να προχωρούν σε ορισμένες χώρες, η επανάληψη των τακτικών διεθνών ταξιδιών δεν αποτελεί πλέον αφηρημένη ελπίδα.
Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από τον Henley Passport Index για δεύτερο 3μηνο 2021, παρέχουν αποκλειστική εικόνα σχετικά με την ελευθερία των ταξιδιών σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Με δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Ποιο είναι το ισχυρότερο διαβατήριο στην μετά-COVID εποχή

Χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους προσωρινούς και συνεχώς εξελισσόμενους περιορισμούς ταξιδιού Covid-19, η Ιαπωνία διατηρεί σταθερά το νούμερο ένα στο Henley Passport Index.
* Οι κάτοχοι του Ιαπωνικού διαβατηρίου έχουν πρόσβαση 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο χωρίς βίζα.
* Η Σιγκαπούρη παραμένει στην 2η θέση, με βαθμολογία χωρίς βίζα / βίζα κατά την άφιξη 192.
* Γερμανία και Νότια Κορέα μοιράζονται και πάλι την κοινή 3η θέση, καθεμία με πρόσβαση σε 191 προορισμούς.
Όπως συνέβη για το μεγαλύτερο μέρος της 16ετούς ιστορίας του Δείκτη, η πλειονότητα των υπόλοιπων 10 κορυφαίων θέσεων ανήκει σε χώρες της ΕΕ.

Το άλμα της Κίνας

Το 2ο τρίμηνο του 2021, η Κίνα ανέβηκε στους νικητές της τελευταίας δεκαετίας. Έκανε άλμα κατά 22 θέσεις στην κατάταξη από το 2011. Και από την θέση 90 βρέθηκε στην 77.
Η πιο αξιοσημείωτη ιστορία ανάκαμψη του δείκτη.
Άνοδο καταγράφουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Το 2011 κατατάχθηκαν στην 65η θέση. Και σήμερα βρίσκονται στην 15η, με βαθμολογία 174.
“Η τελευταία κατάταξη είναι μια υπενθύμιση ότι η οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη εξαρτώνται από την παγκόσμια κινητικότητα, τόνισε ο Δρ. Κρίστιαν Κάιλιν πρόεδρος της Henley & Partners.
Συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής ελευθερία καθώς και των ταξιδιών, η ισχύς του διαβατηρίου δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη”.
Όσον αφορά στο υπόλοιπο του 2021, οι ειδικοί σχολιάζουν ότι “η προσαρμοστικότητα και η ανταπόκριση θα είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιβίωση”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης