Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης: Ο τουρισμός και η αγροδιατροφή είναι οι πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης

tags :
Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης: Ο τουρισμός και η αγροδιατροφή είναι οι πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης
Η ανεργία είναι πάρα πολύ υψηλή και στην Κρήτη, λόγω του τουρισμού
Για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και για τους δύο πυλώνες ανάπτυξης του νησιού, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή, μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Για την υλοποίηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Η πίεση η δική μας είναι διαχρονική για να μπορέσει να γίνει αυτό το μεγάλο έργο, που γνωρίζετε ότι έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν, γιατί είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που αφορά το νησί μας. Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε πάντα θετικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται από την κεντρική εξουσία. Το έργο έχει μπει σε μία σειρά. Αυτό το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι υπάρχουν τα 420 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 600 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, άρα ξεκινάει ένα έργο με 1 δισ. ευρώ, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ποσό.
Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι θα ξεκινήσει πιο μπροστά είναι το έργο που είναι με ΣΔΙΤ από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη, γιατί προχωρούν οι διαδικασίες, σύμφωνα με την προηγούμενη προκήρυξη από την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε γίνει ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης με ΣΔΙΤ και δημόσιο έργο. Είναι πολύ σημαντικό ότι προχωρά αυτός ο διαγωνισμός και δεν ακυρώθηκε, γιατί θα έχουμε μια συντόμευση των διαδικασιών μέχρι να αναλάβουν οι ανάδοχοι του έργου».
«Μακάρι το έργο να ξεκινήσει το 2023. Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορεί να ξεκινήσει. Η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει μέχρι το 2030, μία 5ετία, 7ετία υποχρεωτικώς. Δεν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2030, μπορεί κάποια τμήματα να έχουν ολοκληρωθεί», προσθέτει ο περιφερειάρχης Κρήτης.
«Δυστυχώς η ανεργία είναι πάρα πολύ υψηλή και στην Κρήτη, λόγω του τουρισμού. Το 50% του ΑΕΠ της Κρήτης είναι από τον τουριστικό τομέα. O τουριστικός τομέας και ο αγροδιατροφικός τομέας είναι οι δύο πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. Οι φορείς του τουρισμού είναι μουδιασμένοι. Περιμένουμε τους εμβολιασμούς και από την Ευρώπη. Εδώ επίσης εμείς υπογράψαμε μία προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιό μας. Για δεύτερη χρονιά κάνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού και της κοινωνίας. Είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για να μπορούμε να ενεργοποιήσουμε προς το θετικό όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, να υπάρχει ένα πολύ καλό πρωτόκολλο. Η επιμόρφωση αυτή έδωσε θετικά αποτελέσματα την προηγούμενη χρονιά», καταλήγει ο περιφερειάρχης Κρήτης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=91024

Πηγή: www.tourismotoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης