Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Ανάσα» για τους διεθνείς προορισμούς τα διαβατήρια εμβολιασμού

tags :
«Ανάσα» για τους διεθνείς προορισμούς τα διαβατήρια εμβολιασμού
Το διαβατήριο εμβολίου θα βοηθούσε το άνοιγμα των συνόρων, χαλαρώνοντας ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την καραντίνα
«Ανάσα» δίνουν στους παγκόσμιους προορισμούς τα διαβατήρια εμβολιασμού, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings Glenn Fogel. Επισημαίνοντας παράλληλα και την ανάγκη επανεκκίνησης στα διεθνή ταξίδια.
Όπως είπε «χρειαζόμαστε πραγματικά τα διεθνή ταξίδια για να επιστρέψουμε.
Ο μόνος τρόπος που θα συμβεί αυτό είναι εάν έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και οι κυβερνήσεις πιστεύουν ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε».
Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ταξιδιωτικών περιορισμών, η πλήρης ανάκαμψη των ταξιδιών βασίζεται στο άνοιγμα των διεθνών προορισμών, ειδικά σε τουριστικές χώρες.
Το διαβατήριο εμβολίου θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Ειδικότερα θα βοηθούσε το άνοιγμα των συνόρων, χαλαρώνοντας ορισμένους από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την καραντίνα.

Αυξημένη ζήτηση για ταξίδια

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Booking.com, η ταξιδιωτική ζήτηση δείχνει σημάδια ανάκαμψης.
* Το 71% των Αμερικανών λένε ότι οι εμβολιασμοί τους κάνουν να αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για το ταξίδι τους το 2021.
* Το 74% των συνεργατών της Booking.com στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι «είναι προσεκτικά αισιόδοξοι» για το μέλλον της επιχείρησης τους.
«Υπάρχει απολύτως μεγάλη ζήτηση, δήλωσε ο Glenn Fogel. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι λατρεύουν να ταξιδεύουν.
Βασικά, περιμένουν να αισθάνονται ασφαλείς και τώρα που οι άνθρωποι παίρνουν τα εμβόλια τους, αισθάνονται ότι είναι εντάξει να ταξιδεύουν. Αρχίζουμε να βλέπουμε την ανάκαμψη να συμβαίνει».

Η σημασία του ταξιδιού

Η έρευνα έδειξε τέλος ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς έχουν επανεκτιμήσει τη σημασία του ταξιδιού στη ζωή τους.
Τώρα, το θεωρούν πιο σημαντικό από ό,τι πριν από την πανδημία λόγω του ρόλου που παίζει στη συναισθηματική τους ευημερία.

Πηγή: www.tourismotoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης