Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς η πανδημία άλλαξε την στάση μας στις διακοπές

tags :
Πώς η πανδημία άλλαξε την στάση μας στις διακοπές
Με πάνω από ένα χρόνο αγώνα κατά της πανδημίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει αλλάξει την στάση πολλών ανθρώπων για τα ταξίδια
Δεδομένου του αριθμού των ταξιδιών που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, η πλειοψηφία ονειρεύεται ήδη τις επόμενες διακοπές στο εξωτερικό.
Ωστόσο, οι ελπιδοφόροι παραθεριστές θα χρειαστεί να περιμένουν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών COVID-19. Καθώς και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.
Αλλά με πάνω από ένα χρόνο αγώνα κατά της πανδημίας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει αλλάξει την στάση πολλών ανθρώπων για τα ταξίδια.

Οι αλλαγές στην στάση απέναντι στις διακοπές

Το compethemarket αποκαλύπτει αυτές τις αλλαγές στην στάση των Βρετανών απέναντι στις διακοπές. Αυτά που τώρα έχουν προτεραιότητα στην κράτηση για διακοπές είναι:
* Επίπεδο ασφάλισης ταξιδιού πριν από το ταξίδι (40%).
* Δεν κλείνουν διακοπές σε χώρες που υπέφεραν άσχημα κατά την πανδημία (37%).
Ενώ πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες διακοπές τους, η λήψη μέτρων ασφαλείας είναι η κορυφαία προτεραιότητα, στα μελλοντικά ταξίδια.
* Το 27% δηλώνουν πιο προσεκτικοί σχετικά με το πού θα τρώνε και θα πίνουν στο εξωτερικό.
* Το 18% θα επιλέξει αυτοεξυπηρέτηση.
* Το 34% θα έχει μαζί του μάσκες και τζελ και θα επιλέγει μόνο του τρόφιμα και ποτά.

Πόσα θα ξοδέψουν

* Το 22% είναι διατεθειμένο να ξοδέψει περισσότερα χρήματα από το συνηθισμένο στο επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό για να εξασφαλίσει ότι θα διασκεδάσει.
* Το 18% θα ξοδέψει λιγότερα.

Τι είδους διακοπές θα κάνουν

* Περισσότερα από τα μισά άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω (58%) δήλωσαν ότι η πανδημία δεν άλλαξε τη στάση τους απέναντι στον τύπο των διακοπών που προτιμούν.
* Οι ταξιδιώτες Gen-Z από την άλλη πλευρά (ηλικίας 18-24 ετών) δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την επιλογή διαφορετικών τύπων διακοπών μετά την πανδημία.
* Ιδιαίτερα σε διακοπές περιπέτειας (24%), διακοπές στην εξοχή (22%) και διακοπές στην παραλία (22%).

Πότε θα κάνουν κράτηση

* Στο 63%, των Βρετανών millennials (ηλικίας 25-34 ετών) είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους εκ των προτέρων, για να εξοικονομήσουν χρήματα.
* Οι 35 έως 44 ετών ταξιδιώτες είναι οι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή (24%). Με στόχο για πετύχουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Σε ποιους προορισμούς θα ταξιδέψουν

Η Ευρώπη είναι ο top προορισμός για τους Βρετανούς ταξιδιώτες. Το 59% των Βρετανών να λένε ότι σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ευρώπη. Και ακολουθεί με κόπο η Βόρεια Αμερική, με μόλις 12%, ενώ το 20% δεν είναι σίγουρο σε ποιο προορισμό θα ταξιδέψει.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης