Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αναστάσιος Χρόνης, δήμαρχος Επιδαύρου: Η υγειονομική κρίση θα δώσει ώθηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις

tags :
Αναστάσιος Χρόνης, δήμαρχος Επιδαύρου: Η υγειονομική κρίση θα δώσει ώθηση στις οικογενειακές επιχειρήσεις
Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο ήταν το πρώτο που ξεκίνησε στην Ελλάδα
Για τον γαστρονομικό τουρισμό, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής εν γένει μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο δήμαρχος Επιδαύρου, Αναστάσιος Χρόνης.
«Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο ήταν το πρώτο που ξεκίνησε στην Ελλάδα. Ήταν συνδεδεμένο με το μικρό θέατρο, με τον μουσικό Ιούλιο, ήταν τότε μια σκέψη και μια υλοποίηση από τον αείμνηστο τον Χρήστο τον Λαμπράκη και προχώρησε όλα αυτά τα χρόνια με προϊόντα της επιδαύριας γης. Έγινε και πέρυσι, εν μέσω πανδημίας. Μιλάμε για προϊόντα όπως το πορτοκάλι, το λάδι, τυριά, παξιμάδια με τα παράγωγά τους, γενικότερα τα ξινά που λέμε, μανταρίνια, λεμόνια κ.λπ. Υπάρχουν πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες φτιάχνουν τέτοια προϊόντα παραδοσιακά, είτε ζυμαρικά, είτε τυριά και τα οδηγούν κυρίως στην αγορά της Αθήνας μέσω καταστημάτων, είτε και μέσω των λαϊκών αγορών. Νομίζω ότι όσοι τα έχουν δοκιμάσει βλέπουν την ποιότητα που υπάρχει και φυσικά σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι δεν είναι μεγάλες οι επιχειρήσεις που τα φτιάχνουν», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αναστάσιος Χρόνης.
«Η υγειονομική κρίση θα οδηγήσει σε μονάδες που θα είναι μικρές και ασφαλείς, άρα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω, πέρα, μακριά από τις μεγάλες μονάδες, οι οποίες έχουν ένα δικό τους concept και να πάμε πάλι στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Είναι μια φιλοσοφία, η οποία είναι στο κομμάτι της ενδογενούς τοπικής ανάπτυξης, δηλαδή παίρνουμε μόνοι μας τον τόπο μας και τον αναδεικνύουμε σε όλα τα επίπεδα», τονίζει ο δήμαρχος Επιδαύρου.
«Το υπουργείο Πολιτισμού έχει προχωρήσει με τις Ενάλιες τώρα τελευταία και φτιάχνει ένα πλωτό καραβάκι με γυάλινο πάτο και επεξήγηση και απεικόνιση του πώς ήταν τότε τα σπίτια και όλη αυτή τη περιοχή. Θα είναι ένα πολύ ωραίο project που, αν όχι φέτος, του χρόνου θα είναι έτοιμο», καταλήγει ο Αναστάσιος Χρόνης.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=90001

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης