Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Ο τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο αποκτά δυναμική

tags :
Παναγιώτης Κουφέλος, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Ο τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο αποκτά δυναμική
Δυνατότητα για τουρισμό όλο τον χρόνο
Για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, καθώς και για τον σχεδιασμό της περιφερειακής Αρχής στην κατεύθυνση ανάδειξης της γαστρονομίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου), Παναγιώτης Κουφέλος.
«Ακόμα, και ίσως μερικοί αυτό το προτιμούν, δεν έχει αναπτυχθεί τόσο όσο θα έπρεπε ο τουρισμός, γιατί έχουμε πάρα πολλά είδη τουρισμού, γαστρονομικό, οινοτουρισμό. Έχουμε επίσης και τον οικολογικό τουρισμό, τον οικοτουρισμό όπως τον λένε πάρα πολλοί, έχουμε τον μουσειακό τουρισμό κι έχουμε και το απολιθωμένο δάσος, το οποίο είναι το μοναδικό που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, ως μνημείο της Unesco. Έχουμε θρησκευτικό τουρισμό, έχουμε πάρα πολλά προσκυνήματα τόσο η Λέσβος όσο και τα υπόλοιπα νησιά μας. Έχουμε την τύχη, επειδή έρχονται πάρα πολλά πουλιά και σταματούν στη Λέσβο, να έχουμε μια ορνιθοπανίδα καταπληκτική. Έχουμε birdwatchers που έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Όλα αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο, απλά δεν έχουν αναπτυχθεί όπως θα έπρεπε», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι το Βόρειο Αιγαίο έχει αρχίσει να αποκτά δυναμική.
«Υπήρχε μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την οποία βρήκαμε εμείς ως νέα περιφερειακή Αρχή. Κάναμε μία πολύ εκτενή συζήτηση και διαβούλευση με όλους τους φορείς που ενδιαφέρονται. Πέρα από τα τρία πολύ γνωστά προϊόντα που βγήκαν στον “αέρα”, τη σαρδέλα Καλλονής, το μελίχλωρο της Λήμνου και το άναμα, το μέλι της Ικαρίας, σκεφτήκαμε να αναδείξουμε και κάποια άλλα προϊόντα τα οποία είναι ναι μεν γνωστά στους ντόπιους, είναι ιδιαίτερα, έχουν μια πολύ διαφορετική γεύση σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα, και να μπορέσουμε να καταθέσουμε έναν ολοκληρωμένο φάκελο. Το μότο μας αυτό είναι, ότι πρέπει να στηρίζουμε τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και γενικότερα να στηρίζουμε οι Έλληνες την Ελλάδα», τονίζει ο Παναγιώτης Κουφέλος.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89930

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης